Strona 211 z 217 PierwszyPierwszy ... 111161201209210211212213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.101 do 2.110 z 2162

Wątek: E-M10 - OMD dla początkujących?

| OlyJedi Awatar luzaczek82
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Ustawiłem peaking pod przycisk oraz powiększenie też przypisałem pod przycisk.Auto powiększenie nie odpowiada mi,ponieważ jak przestanę ruszać pierścieniem powiększenie zaraz z nika...a czasem w makro oglądam na powiększeniu dokladniej co i jak.Tyle w temacie,dzięki

| OlyJedi Awatar rados
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luzaczek82 Zobacz posta
    Ustawiłem peaking pod przycisk oraz powiększenie też przypisałem pod przycisk.Auto powiększenie nie odpowiada mi,ponieważ jak przestanę ruszać pierścieniem powiększenie zaraz z nika...a czasem w makro oglądam na powiększeniu dokladniej co i jak.Tyle w temacie,dzięki
    Może spróbuj zmienić w ustawieniach: lit D - tryb zbliżenia LV :

[mode1]: Naciśnięcie spustu migawki do połowy powoduje
    anulowanie powiększenia.

[mode2]: Powiększenie nie zostaje anulowane po

naciśnięciu spustu migawki do połowy.

Jeśli o to Ci chodzi i jeśli możesz tak ustawić w EM-10

Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    rodos tak właśnie ustawiłem tylko sam odpalam powiększenie plus peaking

| OlyJedi Awatar rados
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Spróbuj przy włączonym powiększeniu i wyłączonym peakingu. Ja mam takie ustawienie w EM5II i powiększenie nie znika.

Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Niestety w EM-10 to nie działa a szkoda,było by wygodniej

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ostrzeszów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Skoro wątek o E-M10, może się nada... Ma ktoś ochotę wyedukować człowieka: http://forum.optyczne.pl/viewtopic.p...er=asc&start=0 Bynajmniej dla mnie kolorystyka tych zdjęć jest jak najbardziej bliska naturalnej, czyli taka jak preferuję. O zgrozo najczęściej odpowiadają mi kolory z przestrzeni Adobe RGB i tak mam na stałe ustawione w E-30. Podkręcić zawsze mogę.
    OMD-EM5 II + M. ZD 12-40mm f/2,8 und M.ZD 25 f1,8 + HLD8 oraz nadal E-30... ZD14-54, ZD50 Macro, ZD50-200SWD, ZD 9-18, ZD 14-45, EC-14, EC-20, EX-25, Sigma 30mm f/1,4 EX DC HSM, FL-50, 055X PRO B + 322RC

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cześć, mam do Was pytanie natury technicznej. Czy robiąc zdjęcia nocne ze statywu jasność obiektywu ma kluczone znaczenie? Chodzi mi o to czy po prostu nie da się skompensować tego czasem naświetlania i wyjdzie na jedno?

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez motoluka Zobacz posta
    Czy robiąc zdjęcia nocne ze statywu jasność obiektywu ma kluczone znaczenie?
    Nie, nie ma kluczowego znaczenia, robiąc z statywu. Polecam praktykę i samemu sprawdzić
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez motoluka Zobacz posta
    Cześć, mam do Was pytanie natury technicznej. Czy robiąc zdjęcia nocne ze statywu jasność obiektywu ma kluczone znaczenie? Chodzi mi o to czy po prostu nie da się skompensować tego czasem naświetlania i wyjdzie na jedno?
    To zależy głównie od tego co fotografujesz - ciemny obiektyw, obiektyw każdy przymknięty powodują przedłużenie czasu naświetlania co bywa pożądane lub niepożądane a na pewno wpływa na rejestrację poruszających się podmiotów rejestracji np. gwiazd, księżyca, wody, ludzi na placach czy pojazdów wszelakich czy drzew na wietrze.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Mam problem z tym aparatem. Po pierwsze lampa błyskowa mi nie działa. Nie wiem na początku działała,teraz widnieje ze jest niby włączona,ale nie działa.Zdjęcia wychodzą bardzo ciemne. Po drugie nie wszystkie elementy menu mam podświetlone i to tez jest problem . Jak to włączyć. Może ktoś po kolei wyjasnić mi jak i co włączyć. Instrukcja obsługi jakos mi nie pomogła ,którą dostałam przy zakupie, a ta co pobrałam jest ok,ale wszystko co robie wg niej nie dało efektu wlączenia lampy. Już mysle nad zakupem zewnętrznej bo jeśli nie zadziała to bedzie jedyne wyjście. Co robiłam jak odkryłam ,że nie działa. Usunęłam wszystkie zdjęcia i zresetowałam aparat , ale i tak nic to nie dało. Kolejne pytanie jest takie . Jak ściszyć głos robienia zdjęcia kiedy nagrywam filmik i podczas niego robie zdjęcia? Da się jakoś?.