12-40 2.8 jest uniwersalnym kompromisowym rozwiązaniem
Za poprzednikami - jednej stałki do portretu i krajobrazu nie znajdziesz a jeśli ma to być jeden obiektyw to 12-40/2.8 wydaje się najlepszym rozwiązaniem.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
dzięki, ale cena powala na kolana
Od dwóch dni jestem nieszczęśliwym posiadaczem OMD E-M10Nieszczęśliwym, bo właśnie dziś zdechł był . Chciałem zrobić trochę zdjęć, więc włączyłem onego, a on nic. Myślę sobie, bateria padła, więc podładowałem, ale tylko chwilę, bo okazała się pełna. Włączam, a on nic. Poruszałem trochę ekranem uchylnym i zaskoczył, ale zaczęły się dziać cuda, pokazywał tylko menu, dało się robić zdjęcia przez celownik, nic więcej. Po wyłączeniu ekran całkowicie zielony. Trzeba wyjąć baterię by zieleń zniknęła. NIe mam pojęcia co mu się stało. Zrobiłem nim zaledwie kilka zdjęć. Nie nacieszyłem się długo. Teraz też tylko jak się odchyli ekran, coś się dzieje, ale nie działa wizjer elektroniczny. Dobrze, że na gwarancji. Obchodziłem się z nim jak z jajkiem, a tu taki szpas. A w poniedziałek małżonka jedzie na wycieczkę i chciałem, by nawiozła trochę zdjęć.
Miał ktoś taką przypadłość>
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Tylko niefart? Mam wrażenie, że kiedyś takich niefartów było mniej... Może dlatego serwis był lepszy, bo się nudził i szukał roboty![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
![]()
Jestem zły jak cholera. To już mój trzeci Olympus i pierwszy raz taki problem
Nie byłbym taki zły, gdyby nie ta wycieczka małżonki. Zaraz się zacznie....., a po co kupowałeś... itd. itp!!!
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
"a po co kupowałeś" - normalne, każdy tak ma? Ale jeszcze lepsze jest: "po co wydałeś pieniądze" niby na jedno wychodzi, ale jednak to nie to samo.
e-pl3