Strona 133 z 217 PierwszyPierwszy ... 3383123131132133134135143183 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.321 do 1.330 z 2162

Wątek: E-M10 - OMD dla początkujących?

| OlyJedi Awatar realnasty
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Odp: E-M10 - OMD dla początkujących?

Cytat Zamieszczone przez redrum1906 Zobacz posta
    Na twoim miejscu zgłosiłbym się do Olympusa. Był problem również z obiektywem więc można prosić w związku z podwójna wtopą o sprzęt zastępczy na czas naprawy.
    Rozmawiałam wczoraj z panią Emilią na infolinii i po konsultacji powiedziała, żebym odesłała korpus, będzie wymieniona obudowa lub cały aparat. Co do zadośćuczynienia, to zaproponowano mi 20-procentową zniżkę w sklepie. Tyle dobrze, że nie ma problemu ze strony producenta.
    mikrusek i trochę szkiełek
    Zapraszam do mojego wątku i na Flickr.

Siła reputacji
    16
    Moja galeria

https://www.dropbox.com/sh/m1nezemcm...fauREiYf0OU3Qa

Kilka fotek z OM-D M10+40-150+20 1.7 i fotospaceru organizowanego przez...konkurencję

| OlyJedi Awatar inkoguto
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez realnasty Zobacz posta
    będzie wymieniona obudowa lub cały aparat
    I to jest bardzo dobra informacja. Odsyłasz razem z tym nieszczęsnym obiektywem?

Fajnie, że serwis działa przewidywalnie i dba o klienta, szkoda tylko, że takie rzeczy się zdarzają. Czy to pierwszy taki przypadek czy ktoś na forum już miał takie problemy z jakością obudowy?
    Acha i co złego to nie ja...
    ----
    moje zdjęcia

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez inkoguto Zobacz posta
    ...

Fajnie, że serwis działa przewidywalnie i dba o klienta, szkoda tylko, że takie rzeczy się zdarzają. ...
    Fajnie to jest, jak człowiek nie ma pojęcia jak działa serwis, bo nie musi tam bywać W olkowym może jest i fajnie, ale stanowczo za często trzeba się z nimi ostatnio spotykać. Jeśli dobrze kojarzę, to kilka miesięcy temu realnasty miała problemy z wyzwoleniem lampy z powodu awarii korpusu. Podziwiam przywiązanie do marki
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez inkoguto Zobacz posta
    I to jest bardzo dobra informacja. Odsyłasz razem z tym nieszczęsnym obiektywem?
    Tu jeszcze nie mam pewności, bo cały czas nie jestem przekonana, czy obiektyw działa prawidłowo. A co do serwisu, to mam nadzieję, że się nie rozmyślą...

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Fajnie to jest, jak człowiek nie ma pojęcia jak działa serwis, bo nie musi tam bywać W olkowym może jest i fajnie, ale stanowczo za często trzeba się z nimi ostatnio spotykać. Jeśli dobrze kojarzę, to kilka miesięcy temu realnasty miała problemy z wyzwoleniem lampy z powodu awarii korpusu. Podziwiam przywiązanie do marki
    Pero, pero, bilans musi wyjść na zero. Olek musiał sobie zrównoważyć jakość matrycy gorszej jakości obiektywami i korpusami

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Przyznam, że to już będzie trzeci mój kontakt z serwisem w ciągu kilku miesięcy. Trochę to osłabia moją sympatię do marki, ale w zasadzie nie mam gwarancji, że u innych jest lepiej, a swojego mikrusa kocham szczerze.

Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Doszły do mnie chińskie "zakupy":
    W niedługim czasie powinienem wrzucić jakieś spostrzeżenia i zdjęcia.
    Tak na szybko:
    - filtr podczerwieni wydaje się solidny ale OM-D M10 bez modyfikacji chyba nie ma tu za bardzo czego szukać...
    - filtr FADER- solidnie wykonany...ale chyba trafiła mi się źle złożona sztuka. Na połowie skali jest MAX przyciemnienie a w MAX przyciemnieniu...średnie. Dodatkowo filtr produkuje w krańcowym położeniu(największe ściemnienie) tragiczny zafarb- może związku z tym, że to połączone polary a może to już powyżej ND400 i tak to wygląda w każdym egzemplarzu?
    - adapter PK-m4/3. Wykonany bardzo solidnie i działa w pełni poprawnie. Podpięty Pentax 50 1.7. Na razie wykonałem krótkie testy i wydaje się być ostry już od 2.5. Na 1.7 mydełko. Dodatkowo ostrzy się wyśmienicie korzystając z Focus Peaking.
    Ostatnio edytowane przez redrum1906 ; 22.07.14 o 15:19

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    390
    Moja galeria

- filtr FADER- solidnie wykonany...ale chyba trafiła mi się źle złożona sztuka. Na połowie skali jest MAX przyciemnienie a w MAX przyciemnieniu...średnie. Dodatkowo filtr produkuje w krańcowym położeniu(największe ściemnienie) tragiczny zafarb- może związku z tym, że to połączone polary a może to już powyżej ND400 i tak to wygląda w każdym egzemplarzu?
    W zwiążku z tym, że połączone polary. Gdzieś tak z 10 lat temu sam składałem taki filtr z dwóch połączonych filtrów polaryzacyjnych (aby działało co najmniej jeden musi być liniowy) i też przy najwiekszych tłumieniach wchodził brzydki zafarb.
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Podpięty Pentax 50 1.7. Na razie wykonałem krótkie testy i wydaje się być ostry już od 2.5. Na 1.7 mydełko. Dodatkowo ostrzy się wyśmienicie korzystając z Focus Peaking.
    Peaking imho nie działa za dobrze z jasnymi szkłami, podświetla krawędzie nieco poza akceptowalną ostrością wynikającą z GO.
    SMC-M 50/1.7 był minimalnie ostrzejszy od OM 50/1.8, który jest akceptowalny na pełnym otworze z E-M10, oczywiście nie na brzegach..