Strona 130 z 217 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132140180 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.291 do 1.300 z 2162

Wątek: E-M10 - OMD dla początkujących?

| OlyJedi Awatar inkoguto
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Odp: E-M10 - OMD dla początkujących?

Wielkie dzięki. Wszystko wiem.
    Acha i co złego to nie ja...
    ----
    moje zdjęcia

Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Przymierzam się do zakupu OM-D EM10. Jaką największą pojemność karty można zastosować? Nie widzę tej informacji w instrukcji.

Jd
    Gość

Jestem troche rozczarowany jakością mocowania muszli ocznej w aparacie. Myslałem , że poprawili to w stosunku do E-M5 a tutaj to samo. Bardzo łatwo sie wysuwa i spada przy zahaczeniu np przy wkładaniu do spasowanego futerału. Ja od ostatniego wyjazdu jestem bez muszli. Nie wiem w którym momencie sie wyczepiła i spadła. Panasonic w GX7 to już jednak inna liga w tym temacie.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pongo Zobacz posta
    Przymierzam się do zakupu OM-D EM10. Jaką największą pojemność karty można zastosować? Nie widzę tej informacji w instrukcji.
    Jest podane, że obsługuje standard SDXC to pewnie spokojnie łyknie 64GB ale i tak lepiej, bezpieczniej, (na wypadek uszkodzenia karty) kupić 2szt. 32GB.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Małe zakupy u Chinoli zrobione...Będą testy
    Filtr podczerwieni:
    http://www.aliexpress.com/snapshot/6146775470.html
    Filtr ND2-ND400:
    http://www.aliexpress.com/snapshot/6146638936.html
    Adapter PK pod obiektyw Pentax 50 1.7:
    http://www.aliexpress.com/snapshot/6146775471.html

Jeszcze na allegro polaryzacyjny Hoya Pro.
    Wszystkie filtry podpięte w zamierzeniu przez redukcję filtrową 37mm>58mm.

| OlyJedi Awatar inkoguto
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Czekam z niecierpliwością, zwłaszcza na test filtra ND2-ND400, zwłaszcza, że cena jest niezwykła.
    Acha i co złego to nie ja...
    ----
    moje zdjęcia

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

W temacie chinoli - przejściówka OM-m4/3 Fotga + E-M10. Jakość wykonania całkiem ok, domyka przysłonę, zapina się do szkła i aparatu bez żadnych zaciachów z przyjemnym klikiem.. Duży minus to nieskończoność kilkanaście stopni obrotu pierścienia ostrości wcześniej niż na obiektywie, tj. można ostrzyć poza nieskończoność. Lepiej niż brak nieskończoności ale mogłoby być lepiej.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez redrum1906 Zobacz posta
    Małe zakupy u Chinoli zrobione...Będą testy
    Filtr podczerwieni:
    http://www.aliexpress.com/snapshot/6146775470.html
    Z tego raczej nie będziesz zadowolony.
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Czekam z niecierpliwością, zwłaszcza na test filtra ND2-ND400, zwłaszcza, że cena jest niezwykła.
    Pewnie rzeczy dojdą dopieor za 20-30dni...
    Też jestem ciekawy tego filtra chociaż czytałem opinie na zagranicznych forach i wygląda na to, że działa ten twór lepiej niż wskazuje na to cena...dla mnie ma służyć jako "nauka/poszerzanie horyzontów" do długich czasów naswietlania. Nie musi być hiper jakości.

W temacie chinoli - przejściówka OM-m4/3 Fotga + E-M10. Jakość wykonania całkiem ok, domyka przysłonę, zapina się do szkła i aparatu bez żadnych zaciachów z przyjemnym klikiem.. Duży minus to nieskończoność kilkanaście stopni obrotu pierścienia ostrości wcześniej niż na obiektywie, tj. można ostrzyć poza nieskończoność. Lepiej niż brak nieskończoności ale mogłoby być lepiej.
    Czytałem, że jakość OK ale rozrzut jakościowy niestety jest...stąd może problem z nieksończonością. U kumpla w takim adapterze do Nikona chińscy "inzynierowie" zamontowali bolec do przestawiania przysłony w nie tym miejscu co trzeba Trzeba było przerabiać.
    Z tego raczej nie będziesz zadowolony.
    Z jakości samego filtra czy możliwości IR OM-D M10 bez modów? W sumie widziałem jakie efekty można osiągnąć bez przeróbek ale na Hoya 720...były całkiem zadowalające. No ale z tym zakupem wahałem się najbardziej...chociaż feedback z Rosji odnośnie tych wynalazków raczej pozytywny.
    np.
    http://www.ayton.id.au/wp02/?p=5433
    http://www.flickriver.com/photos/gin.../tags/om-d+ir/
    Ostatnio edytowane przez redrum1906 ; 7.07.14 o 21:11

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Hmmm to co wychodzi z EM10 raczej mnie nie zadowala z tym co mam na E-PL2 ale to raczej wina filtra użytego przed matrycą.
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ