Jak masz luz, weź wszystkie korpusy z Wi-Fi, oznacz dystans co 5 m jakimiś palikami i zrób zdjęcia. Jak już robić test....
Jak masz luz, weź wszystkie korpusy z Wi-Fi, oznacz dystans co 5 m jakimiś palikami i zrób zdjęcia. Jak już robić test....
Z racji tego że kolega sprzedaje Olki zrobiłem sobie dzisiaj dłuższe macanko em10. Coraz bardziej mi się podoba. Miałem też jednocześnie em1 i em10 w obu rękach. Jednak wizjer em1 miażdży. Em10 niby nie ma przełącznika dual ale taka funkcjonalność w niej jest. Można przycisk funkcyjny tak zaprogramować, żeby po jego naciśnięciu jedną rolką zmieniać jedne ustawienia druga drugie. Trochę mi się nie podoba dźwięk migawki. Czuć ja. Stabilizacja całkiem nieźle sobie radzi.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
To macaliśmy tego samegoA swoją drogą ma dopiero 122 zdjęć na liczniku, więc za dużo ludzie nie szaleją
---------- Post dodany o 21:06 ---------- Poprzedni post był o 21:04 ----------
I jedno i drugie. Większy na oko o jakieś 1/3, a co do wyraźności, powiem tak, dla mnie to już więcej pikseli nie potrzeba, ma się wrażenie jakby patrzyć przez lustro.
---------- Post dodany o 21:07 ---------- Poprzedni post był o 21:06 ----------
Hehe, trochę się do tego przyczyniłem
---------- Post dodany o 22:58 ---------- Poprzedni post był o 21:07 ----------
A zapomniałem, E-M10 nie szumi, jedynie wtedy jak uruchamia się stabilizacja![]()
E-M10 + 12-40/2.8 - Steve Huff w jak zwykle euforystycznej recenzji Olympusowego duetu:
http://www.stevehuffphoto.com/2014/0...m-mini-review/
W recenzji dpreview podało
Dane są błędne bo E-M5 ma czas 1/250s.
Model OM-D E-M10 OM-D E-M5 PEN E-P5 X-Sync speed (external flash) 1/200 sec 1/200 sec 1/250 sec
Jak dla mnie jest to następne ograniczenie w E-M10 chociaż można użyć lampy wewnętrznej z czasem 1/250s.
Nie musi być czas zsynchronizowany pomiędzy aparatem a GPS. Wystarczy podać przesuniecie w czasie do programu tagującego. Całe tagowanie z tracka GPX robi się automatycznie. Teraz nie mogę sobie przypomnieć czy robiłem to GeoSetter czy GPicSync
Tak swoją drogą czy przez WiFi zapisują się wszystkie tagi w EXIF?
Słusznie - sam to robiłem GeoSetterem właśnie. Jak zna się przesunięcie i robi to bezpośrednio po sesji - nie ma problemu. W sumie to jak się zlokalizuje obiekt z jednej foty to to przesunięcie można sobie wyliczyć. Rozwiązanie jednak na tyle niewygodne, że zwykle nie chciało mi się tego robić.