Na fotopolis laurka w sumie. Nie mogę strawić tego ich czegoś w ciapki do pokazywania poziomu zaszumienia.
Na fotopolis laurka w sumie. Nie mogę strawić tego ich czegoś w ciapki do pokazywania poziomu zaszumienia.
PENTAX
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
E-PL1 był u nich zaledwie "dobry".
wydajność stabilizacji E-M10 ocenili na 3 EV pisząc, posiada "gorszą" 3-osiową stabilizacja, która jest słabsza od rewelacyjnej stabilizacji 5-osiowej E-M5. Tylko, że skuteczność stabilizacji E-M5 również ocenili na 3 EV.
Opisali kilka banałów - że matryca z E-M5, że procesor z E-M1, że brak uszczelnień, że wbudowana lampa itp. Do tego jakieś wycinki zdjęć mające coś pokazać. Ostatnio mam wrażenie, że Fotopolis powinno chyba sobie odpuścić testy sprzętowe.
Bo tak naprawdę napisali że gorsza jest w trybie filmowym, a przy zdjęciach nie. Oczywiście cytuję ich, czy tak jest faktycznie nie wiem.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Jest ciut lepiej, niż w E-M5 (porównywalnie do E-P5), ale E-M1 nadal jest niezagrożony:
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
hehe, fajny komentarz pod info o E-M10 na dpreview:
If the available ISO speeds get any higher you won't need to remove the lens cap.![]()