Reaktywowany blog: mtwarowskifoto.blogspot.com
Nie ma opcji żeby lampka wbudowana oświetliła pole widzenia fisha te lampki maja zwykle kat rozsyłu 28-35mm do oświetlenia pola widzenia fisha to trzeba lampy zewnętrznej i to jeszcze z jakimś rozpraszaczem.
Sprzęt jest ale czasu niestety mało.
Dzięki Jack.
Możesz rozjaśnić to zdanie "ramka z matrycą ma dużo większy zakres swobody, niż jeżdżenie po jednej płaszczyźnie" ?
pozdrawiam
Chodzi pewnie o to, że stabilizacja nie porusza matrycą jedynie w płaszczyźnie pionowej i poziomej, ale ma jeszcze jakąś dodatkową oś obrotu.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Jeden z internetowych sklepów odpisał:
Wiosno! Przybywaj...Witam,
Dziękuję za zainteresowanie naszą ofertą.
Aktualnie [...] nie jest dostępny u naszych dostawców.
Według informacji od dystrybutora produkt ma być dostępny po 19.02.![]()
PENTAX
Mam Youngnuo 460II i jestem z niej bardzo zadowolona, ale nie ma co ukrywać, że to niezła krowa i w połączeniu z małym PENem tworzy zestaw, którym trzeba się dość ostrożnie posługiwać, co raczej dyskwalifikuje użycie jej na imprezach, szczególnie tych zakrapianych alkoholem, a tam na jakości i równomiernym oświetleniu bardzo nie zależy. Jednym słowem, wbudowana lampka przydaje się w niektórych sytuacjach i radzi sobie całkiem nieźle, tylko ten cień psuje mi krew.
realnasty, pomyśl o wyzwalaniu bezprzewodowym lub choćby na kablu. Trzymanie lampy w jednej ręce, a korpusu w drugiej sprawdza się całkiem nieźle.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ja jakoś używam zestawu yongnuo 560 + Olympus Epl-3 + fish i po wprawce daję radę,obwiązuję sobie rękę paskiem,lampę przykręcam na maxa po ustawieniu ekspozycji można robić zdjęcia jedną ręką,ewentualnie czasem używa się drugiej do zmian nachylenia lampy,tudzież zmiany ustawień. Tak sobie pomyślałem,skoro teraz jest mi w miarę wygodnie robić zdjęcia z lampą co to będzie jak w moje ręce trafi Em-10 z gripem.
Panowie, bardzo dziękuję za rady. Sęk w tym, że na imprezach moim aparatem zdjęcia robię nie tylko ja, co trochę komplikuje sprawę. Aparat musi być tak ustawiony, żeby każdy mógł wziąć go do ręki i pstryknąć fotę, a przypięta lampa stwarza duże ryzyko wytrącenia z ręki i innych niemiłych wydarzeń. Wiem, że pstrykanie na popijawach nie przystoi posiadaczce porządnego aparatu, ale połączenie PEN i fish daje tak świetne imprezowe fotki, że nie mogę sobie tego odmówić.
Trochę się zrobiło zamieszania o tę lampkę, ale skoro już włożyli wreszcie flasha do OM-D, to fajnie by było, żeby spełniał swoje zadanie![]()
Ostatnio edytowane przez PanMarecq ; 7.02.14 o 13:26