Strona 203 z 217 PierwszyPierwszy ... 103153193201202203204205213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.021 do 2.030 z 2162

Wątek: E-M10 - OMD dla początkujących?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez motoluka Zobacz posta
    Ja używam Snapseed, VSCO, Photogene, Pixelmator i PS Express. Podpowiedzcie mi w jeszcze jednej kwestii. Dlaczego przy robieniu zdjecia wysokiemu budynkowi JPEG z aparatu wygląda jakby budynek się walił a po automatycznej korekcji w LR zdjęcie jest wyprostowane, przecież aparat też prostuje JPEG. Głownie to odrzuca mnie od przesiadki na JPEG.
    Bo aparat koryguje wady obiektywu a nie zdjęcia Jak zrobisz zdjęcie z "prostą" perspektywą to na nieskorygowanym jpegu będzie krzywo. Aparat skoryguje wady i będzie okej. Ale jak zrobisz zdjęcie ze skaszanioną perspektywą to trzeba radzić sobie samemu

Mieszka w
    Pipidówka
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Mi snapseed nie otwiera ani sony arw, ani nefow

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Bo to muszą być pliki w formacie DNG.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez yossarian Zobacz posta
    Ktoś miał problem uruchamianiem M10? Przy włączaniu jest tylko takie niemrawe pstryknięcie, na ekranie/wizjerze tylko lekko podświetlone czarne tło i po 5-7 sekundach gaśnie i wygląda jakby był wyłączony.Przy uruchamianiu bez obiektywu wszystko tak samo, ale wyświetla się na ekranie zarys obrazu, kolorów i też po kilku sekundach wszystko gaśnie.Olympus Camera Update widzi tylko samo Body (przy okazji aktualizowałem do 1.02), obiektywy nie są tam widoczne.Ktoś ma jakiś pomysł (poza serwisem co oczywiste)?
    Wrócił z portugalskiego serwisu. Padła płyta główna i została wymieniona.
    Muszę pochwalić serwis za bezpłatną wymianę rozbitego wyświetlacza i kilku innych (ewidentnie z mojej winy) fizycznych uszkodzeń.
    Również za szybkość — uwinęli się w tydzień, a DHL w jeden dzień roboczy (piątek po południu wysłany z serwisu — w poniedziałek już u mnie na drugim końcu europy).

Awatar Beti
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Mam pytanie, zastanawiam się nad zakupem Olympusa OM D EM 10 i teraz pytanie, czy możecie polecić przejściówkę, żebym mogła do niego podpinać Olympusowskie obiektywy 4/3?
    Olympus E-520

OLYMPUS OM D EM 10

| OlyJedi Awatar Rysiek_O
    Mieszka w
    47-364 Komorniki
    Siła reputacji
    312
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Beti Zobacz posta
    Mam pytanie, zastanawiam się nad zakupem Olympusa OM D EM 10 i teraz pytanie, czy możecie polecić przejściówkę, żebym mogła do niego podpinać Olympusowskie obiektywy 4/3?
    Przejściówek jest sporo - od podróbek za kilkadziesiat zł, do cen oryginałów od Oly i Lumixa (Panasonica) , ale może zacznij od podania szkieł jakie masz.
    Kitowe szkła z m4/3 używane, ale w dobrym stanie można juz kupić za ok 250 zł
    Rysiek_______________
    Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3

Awatar Beti
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Właśnie szukam jakiś podróbek ale nie najtańszych, jednak wszędzie jest info że są kompatybilne Z PENami a nie z OM, są też przejściówki z PEN na OM, co jakby wykluczało kompatybilność między nimi i zgłupiałam. Obiektywy mam kitowe z E 520, teraz chciałabym kupić stałoogniskowy z fajnym światłem, więc bez sensu byłoby kupować kolejne kitowe. Mam 14-42 i 40-150 nic specjalnego
    Olympus E-520

OLYMPUS OM D EM 10

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Beti Zobacz posta
    Właśnie szukam jakiś podróbek ale nie najtańszych, jednak wszędzie jest info że są kompatybilne Z PENami a nie z OM, są też przejściówki z PEN na OM, co jakby wykluczało kompatybilność między nimi i zgłupiałam. Obiektywy mam kitowe z E 520, teraz chciałabym kupić stałoogniskowy z fajnym światłem, więc bez sensu byłoby kupować kolejne kitowe. Mam 14-42 i 40-150 nic specjalnego
    A Peny są kompatybilne z OM-D. to ten sam bagnet - m4/3
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Rabbit
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    226
    Moja galeria

Awatar Beti
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Rabbit, Olympusowskie obiektywy też będą z nim kompatybilne?

Korzystając jeszcze z Waszego doświadczenia, podpowiedzcie jakiś obiektyw, najlepiej 50 ze światłem 1,8 lub lepszym
    Ostatnio edytowane przez Beti ; 12.02.16 o 00:26
    Olympus E-520

OLYMPUS OM D EM 10