5Dmk1,17-35/2.8-4, 35/1.4, 85/1.8 + GH2+G6 20/1.7 + 45/1.8
www.barwyslubu.pl
Ludzie. Zadajecie takie pytania, jakby aparat był powszechnie dostępny i na forum było kilkadziesiąt osób, które go mają.
A rzeczywistość jest taka, że w sklepach piszą "dostępność za 14 dni".
Pod koniec lutego na pewno już będzie kilka tematów z opisem doświadczeń z używanie. Ale na pewno nie teraz.
E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?
zdecydowanie bardzo fajny aparat , ergonomia na bardzo dobrym poziomie , matryca bardzo dobra no i cena na poczatek super a z czasem bedzie jeszcze lepiej,pozdr
tak sobie myślę (ja to miewam jednak różne dziwne pomysły) że skoro Olympus wypuścił konkurenta dla Panasonicowej linii G to czy Panasonic wypuści konkurenta dla Olympusowego E-M1/E-M5? Tu przede wszystkim myślę o uszczelnieniach i solidnej budowie. Linia GH to chyba jednak nie to bo tam akcenty idą w stronę filmowania
Brak filtra dolnoprzepustowego?
Ostatnio edytowane przez luc4s ; 3.02.14 o 00:20
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
http://www.bestmirrorlesscamerarevie...with-the-e-m5/
Porównanie stabilizacji z e-m5. W E-M10 jest trochę gorzej, czego należało się jednak spodziewać. Testujący ocenił ją również porównywalnie do GX7, jednak stabilizacja tego ostatniego na Optycznych została znacznie słabiej niż Olkowa, więc taki porównanie nie jest do miarodajne. W każdym razie, lepiej że stabilizacja jest, niż jakby jej nie było![]()
Mi się zdaje, że od czasów E-PL1 żaden Olek nie ma filtra AA.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Mnie zaskoczył nowy E-M10 pod względem możliwości. Przewidywałem brak uszczelnień i stabilizację z poprzednich PEN-ów w zamian za znacznie lepszą cenę. Olek poszedł jeszcze dalej i dołożył procesor z E-M1, focus peeking, interwałometr, lepszy ekran LCD, wifi i sterowanie ze smartfonów. Miło.
Stabilizacja jest przecież lepsza niż w PENach (nie licząc oczywiście E-P5), przede wszystkim działa w trybie video no i jest 3 osiowa, a zdaje się że w PENach jest 2 osiowa o ile w ogóle jest gdzies podawany taki parametr
moje zdjęcia z E-M10
Galeria: wyścigi WSMP DSMP WPP Opole zdjęcia lotnicze
Zapraszam do mojego wątku