Nie można go jakoś "oszukać"?
---------- Post dodany o 22:59 ---------- Poprzedni post był o 22:58 ----------
np wstawić, żeby brał defaultu profil z OMD M5?
Nie można go jakoś "oszukać"?
---------- Post dodany o 22:59 ---------- Poprzedni post był o 22:58 ----------
np wstawić, żeby brał defaultu profil z OMD M5?
Ostatnio edytowane przez And.N ; 23.08.15 o 23:09
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Zmieniałem w exifie z M10 na M5, to mi kolory leciały w kosmos.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
W DxO leciały w kosmos?
W DxO Optics Pro 8 nic takiego się nie dzieje, przynajmniej przy zmianie z M10 na M5.
Jedna z większych wad w DXO 8 jak dla mnie to edycja selektywnie wybranego koloru. Jak wiadomo można wpływać na odcień barwy, nasycenie i jasność wybranego koloru. W tym ostatnim gdy chcę np. przyciemnić kolor niebieski (na niebie) działa to niezbyt dobrze (raczej zupełnie źle), a jednocześnie dodatkowo mocno maleje nasycenie tego koloru, choć suwaka saturacji nie ruszam. Dotyczy to wszystkich (możliwych do wyboru) kolorów i tak samo dzieje się przy próbie rozjaśnienia. Być może w wersji 10 to poprawili, tego nie wiem. W LR nic takiego nie zachodzi.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 24.08.15 o 00:32
Ostatnio edytowane przez And.N ; 24.08.15 o 00:55
Tyle, że wynikająca z wyników laboratorium DXO i żadnych innych...
I tylko wtedy gdy program obsługuje dane body, dlatego podmiana nazwy nie ma sensu.
Lepiej poczekać na kolejną darmową wersję za jakiś czas. Lub im za nową zapłacić. W przeciwnym wypodku zostaje zapłacić abonament za programy Adobe. I liczyć na opłacenie datku przez Olka, czecgo chyba nie zrobiono z E-M10...
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Lightrooma można kupić w tradycyjnej formie, nie trzeba płacić abonamentu. Podobnie Photoshop Elements.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb