Strona 174 z 217 PierwszyPierwszy ... 74124164172173174175176184 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.731 do 1.740 z 2162

Wątek: E-M10 - OMD dla początkujących?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez xakar Zobacz posta
    Witam, mogę podzielić się tu moje zdjęcia? mam om-d e-m10...
    Na pół?

Może lepiej załóż swój wątek i tam wstaw. Będzie od razu wiadomo, że to Twoje fotki i Twój wątek
    The question is, who cares?

Mieszka w
    Lodz
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Na pół?

Może lepiej załóż swój wątek i tam wstaw. Będzie od razu wiadomo, że to Twoje fotki i Twój wątek
    Mmmm sorry mój polski jest bardzo źle. Staram się znaleźć odpowiedniego tematu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    W TYM lub TYM dziale możesz założyć swój własny wątek ze zdjęciami.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Lodz
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    ...
    thanks...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Wczoraj robiłem zdjęcia korzystając z trybu Live Composite. Statyw, długie czasy i te sprawy. I znów wkurzała mnie przeogromnie niemożność zdalnego wyzwalania migawki za pomocą wifi i programu O.I. Share.
    Korzystając z funkcji Live View programu O.I. Share w trybie M możemy jedynie ustawić Live Bulb i Live Time. Live Composite już nie.
    W Live Composite nie działa funkcja wyzwolenia migawki opóźnieniem (samowyzwalacz).
    Jeżeli w programie O.I. Share przełączymy funkcję sterowania aparatem z Live View na Zdalne wyzwalanie migawki, to włączając aparat i ostawiając na nim tryb Live Composite nie możemy włączyć połączenia wifi - wyświetla się komunikat "Wciśnij migawkę, żeby przygotować zdjęcie" czy coś takiego - ikonka Wifi w lewym górnym rogu nie jest wówczas wyświetlana - nie możemy jej pacnąć palcem.
    Możemy zatem jedynie wciskać spust migawki palcem, co naraża nas na poruszenie zdjęcia.

Jak skorzystać ze zdalnego wyzwalania migawki przez Wifi?
    1. Włączyć O.I. Share i przełączyć sterowanie aparatem na Zdalne wyzwalanie migawki.
    2. Ustawić na aparacie tryb Live Composite i wszystkie parametry do zrobienia zdjęcia.
    3. Wyłączyć aparat i włączyć go ponownie.
    4. Po włączeniu aparatu mamy ok. 1s, przez którą widać w lewym górnym roku ikonkę połączenia Wifi (zanim zniknie i pojawi się komunikat). Należy ją szybko pacnąć.
    5. W momencie kiedy program połączy się z aparatem, na ekranie LCD aparatu zniknie ekran połączenia z wifi (ten z kodem QR) a pojawi się normalny podgląd obrazu tak, jakby nie było połączenia wifi.
    6. Możemy zdalnie wyzwalać zdjęcie przy pomocy wirtualnego przycisku na ekranie smartfona/tabletu.

Jak ktoś zna prostszy sposób to chętnie się dowiem jak to zrobić.

Siła reputacji
    11
    Moja galeria
    Witam wszystkich miłośników olympusa , sam też posiadam właśnie model OMD-EM10. Ciągle jestem na etapie poznawania różnych ustawień, w tym także przypisywania funkcji poprzez przyciski Fn1 i Fn2. w pierwszym przypadku np. chcąc przypisać efekt HDR udaje mi sie to zrobić ale jedynie to HDR1, a już HDR2 nie pokazuje. Musze wtedy wejść do menu głównego aby to odszukać. Interesuje mnie tez opcja tego Fn2 czy tam mogę przypisać więcej niż jedną funkcję? Ciekawi mnie jak oceniacie jakoś HDR w OMD10? Przy okazji zapytam też czy opcja dostrajania nasycenia barw itp. dotykowo z ekranu istnieje jedynie w opcji AUTO a juz w innych trybach np. M juz nie? z góry dzięki za informacje

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Możecie mi polecić jakiś filtr polaryzacyjny z dobrym stosunkiem ceny do jakości do EM10?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    kupując filtr polaryzacyjny musisz wiedzieć jaki jest rozmiar gwintu (średnica) Twojego obiektywu/obiektywów. Ja mam Marumi CPL 46mm, który pasuje mi do 25/1.8 i redukcję 46-->37mm, dzięki której mogę go stosować z 45/1.8 i 14-42EZ

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    No ja mam standard 14-42 ED

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez motoluka Zobacz posta
    Możecie mi polecić jakiś filtr polaryzacyjny z dobrym stosunkiem ceny do jakości do EM10?
    Marumi powinien być dobrym wyborem.
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja