cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Czyli sam przyznajesz, że te wszystkie wyrafinowane pomiary są o kant du** rozbić, bo i tak trzeba bawić się w korekcję
Wracając do G5, to ja niezmiennie stoję na stanowisku, że jego matryca jest kiepska z powodu małej DR.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Czasem trzeba, czasem niei najbardziej nieprzewidywalny jest pomiar matrycowy mz.
A mnie zadowalał G1, a G5 kupiłem tylko ze względu na video, którego G1 nie ma wcale. Na Twoim miejscu bym jednak zamienił na E-M10 lub raczej lepszy pod względem DR.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Móżdżę nad tym OM-D i móżdżę i chyba jeszcze trochę pomóżdżęMam trochę wątpliwości, które muszę wyjaśnić, by przekonać się do zakupu w 100%. Na szczęście czas działa na moją korzyść, bo E-M10 raczej drożeć nie będzie, więc jak już się zdecyduję, to może być jeszcze taniej
![]()
Pytanie "lajkonika": robie fotkę w RAW, dzięki temu mogę ją potem "wywołać". Pomińmy fakt czy korekcja ekspozycji wpływa na RAW. Moje pytanie brzmi: jak wywołać RAW żeby na fotce było tak jak w fotografowanej rzeczywistości ?
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Skoro coś fotografuję to znaczy,że chciałbym to pokazać takim jakie to coś było. Może nie dosłownie............jednak robie z dnia nocy, ze wchodu zachodu wzbudza moje watpliwości. Tak jak robienie z pomidora Ogórek
Bodzio: myślę, że organoleptyka to sprawdzona metoda![]()
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.