Co ja widzę? Czyżby dyskusja z Optycznych przeniosła się na nasze forum macierzyste?![]()
Co ja widzę? Czyżby dyskusja z Optycznych przeniosła się na nasze forum macierzyste?![]()
nie wiem nawet czy to przyciąga
---------- Post dodany o 15:48 ---------- Poprzedni post był o 15:46 ----------
Chyba nie bo na oststnim fotoplenerze w Nepalu ekipa mierzyła sobie światło olympusami a potem robiła zdjęcia Horyzontem albo Kievem i z tego co widziałem pierwsze wrzutki to nie wygląda jakby klisza była źle naświetlonaW sensie, że dwukrotną różnicę w czułości już powinno być widać a zwłaszcza na slajdzie
Ostatnio edytowane przez dobas ; 30.01.14 o 17:08
W moim sceptycznym OlyTeście E-M1 dałem trzy zdjęcia na tych samych parametrach. Najjaśniejsze było zE-M1, potem E-M5 a najciemniejsze z X100s. Ale gdyby poprzestawiać gradację to na tych samych czułościach mogłoby być inaczej. Skomplikowana sprawa...
Zwróćcie uwagę na to, że mimo mniejszego korpusu, E-M10 ma nieco więcej miejsca po prawej stronie od ekranu, tam gdzie są przyciski i gdzie opiera się kciuk. Narzekałem w E-M5 na monstrualnej wielkości ramkę ekranu, która zabierała niepotrzebnie dużo miejsca. Tutaj już ją na szczęście odchudzili.
E-M10 podoba mi się najbardziej z całej serii OM-D.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
No nic, pozostaje w takim razie tylko wybrać czarne body lub srebrne z kitem + oly 45 mm![]()
[=-::.. Olympus OMD E-M 10 ..::-=]
Dxo pokazuje , że wszystkie początkowe lumixy tj g1, g2 gf-1 miały zaniżoną czułość o jakieś 0,5 ev
Sprzęt jest ale czasu niestety mało.