Od razu bym to słał do serwisu i oczekiwał wymiany aparatu. Ewidentnie jest to wada fabryczna.
Od razu bym to słał do serwisu i oczekiwał wymiany aparatu. Ewidentnie jest to wada fabryczna.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
ja tam na aparat raczej uważam, bo to delikatny i dość drogi sprzęt, ale też na ołtarzyku nie stawiam. Czasami noszę w torbie foto,czasami luźno wrzucony do torby z innymi gratami, zazwyczaj dynda na szyi i zdarza mu się otrzeć o to lub tamto. Żadnych śladów podobnych do Twoich u mnie nie ma. Zgadzam się, że tak nie powinno być i chyba odesłałbym do serwisu.
Z obiektywem się rozstałaś, z aparatem będzie ciężej. Pecha masz z tym zestawem, imho Olek powinien Ci na pocieszenie dorzucić jakiegoś gripa czy futerał.
Dzięki za kolejną opinię. Obiektyw to pikuś, i tak nim nie robię zbyt wielu zdjęć, bo korzystam z dwudziestki głównie. Ale pozbyć się aparatu to już zupełnie inna historia... Ale jeśli mówicie, że trzeba, to chyba nie ma wyjścia. Może lepiej na podstawie niezgodności towaru z umową? I jak zagrać o jakieś zadośćuczynienie? Jak pisałam wcześniej, oprócz odłażącej farby mój korpus może się też pochwalić pypciem w wizjerze.
moim zdaniem każda firma ma prawo zaliczyć wtopę z jakimś egzemplarzem. Tłuką ich miliony więc zawsze jest prawdopodobieństwo, że z którymś będzie coś nie tak. Ilość problematycznych egzemplarzy w stosunku do ilości sprzedanych oraz sposób rozwiązania problemu świadczy o firmie i jej podejściu do klienta.
Samemu ani nie grałbym o żadne zadośćuczynienia tylko pozostawił osąd firmie Olympus. Kupiłaś dwie rzeczy, z dwiema masz problem. Zadzwoń do serwisu czy na infolinię, przedstaw problem i zapytaj o możliwe rozwiązanie. Ja bym bardziej spróbował zapytać o aparat zastępczy na czas naprawy.
Twoja lodówka może być wariantem zastępczym?Ale pozbyć się aparatu to już zupełnie inna historia...
Na twoim miejscu zgłosiłbym się do Olympusa. Był problem również z obiektywem więc można prosić w związku z podwójna wtopą o sprzęt zastępczy na czas naprawy.
Jesli sie nie uda to trudno- tak czy inaczej nie chciałbym mieć takiego egzemplarza więc czym prędzej na gwarancję.
Kumpel zwlekał z odstawieniem D7000 na gwarę(problem z AF...norma w tym modelu). Okres gwarancji minął a on został z aparatem z błednie działajacym AF.
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Sekcja historyczna przypomni czy w czasach DSRL Olek też miał takie problemy z jakością ? Bo co rusz albo korpus albo obiektyw albo inne cuś.