Strona 132 z 217 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142182 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.311 do 1.320 z 2162

Wątek: E-M10 - OMD dla początkujących?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: E-M10 - OMD dla początkujących?

Od razu bym to słał do serwisu i oczekiwał wymiany aparatu. Ewidentnie jest to wada fabryczna.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar realnasty
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Od razu bym to słał do serwisu i oczekiwał wymiany aparatu. Ewidentnie jest to wada fabryczna.
    Też mnie się tak zdaje, ale jak już wspomniałam wcześniej, nie mam zapasowego aparatu i ciężko mi się będzie z nim rozstać na dwa tygodnie...
    mikrusek i trochę szkiełek
    Zapraszam do mojego wątku i na Flickr.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria

ja tam na aparat raczej uważam, bo to delikatny i dość drogi sprzęt, ale też na ołtarzyku nie stawiam. Czasami noszę w torbie foto,czasami luźno wrzucony do torby z innymi gratami, zazwyczaj dynda na szyi i zdarza mu się otrzeć o to lub tamto. Żadnych śladów podobnych do Twoich u mnie nie ma. Zgadzam się, że tak nie powinno być i chyba odesłałbym do serwisu.
    Z obiektywem się rozstałaś, z aparatem będzie ciężej. Pecha masz z tym zestawem, imho Olek powinien Ci na pocieszenie dorzucić jakiegoś gripa czy futerał.

| OlyJedi Awatar realnasty
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta
    ja tam na aparat raczej uważam, bo to delikatny i dość drogi sprzęt, ale też na ołtarzyku nie stawiam. Czasami noszę w torbie foto,czasami luźno wrzucony do torby z innymi gratami, zazwyczaj dynda na szyi i zdarza mu się otrzeć o to lub tamto. Żadnych śladów podobnych do Twoich u mnie nie ma. Zgadzam się, że tak nie powinno być i chyba odesłałbym do serwisu.
    Z obiektywem się rozstałaś, z aparatem będzie ciężej. Pecha masz z tym zestawem, imho Olek powinien Ci na pocieszenie dorzucić jakiegoś gripa czy futerał.
    Dzięki za kolejną opinię. Obiektyw to pikuś, i tak nim nie robię zbyt wielu zdjęć, bo korzystam z dwudziestki głównie. Ale pozbyć się aparatu to już zupełnie inna historia... Ale jeśli mówicie, że trzeba, to chyba nie ma wyjścia. Może lepiej na podstawie niezgodności towaru z umową? I jak zagrać o jakieś zadośćuczynienie? Jak pisałam wcześniej, oprócz odłażącej farby mój korpus może się też pochwalić pypciem w wizjerze.
    mikrusek i trochę szkiełek
    Zapraszam do mojego wątku i na Flickr.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria

moim zdaniem każda firma ma prawo zaliczyć wtopę z jakimś egzemplarzem. Tłuką ich miliony więc zawsze jest prawdopodobieństwo, że z którymś będzie coś nie tak. Ilość problematycznych egzemplarzy w stosunku do ilości sprzedanych oraz sposób rozwiązania problemu świadczy o firmie i jej podejściu do klienta.
    Samemu ani nie grałbym o żadne zadośćuczynienia tylko pozostawił osąd firmie Olympus. Kupiłaś dwie rzeczy, z dwiema masz problem. Zadzwoń do serwisu czy na infolinię, przedstaw problem i zapytaj o możliwe rozwiązanie. Ja bym bardziej spróbował zapytać o aparat zastępczy na czas naprawy.

Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Ale pozbyć się aparatu to już zupełnie inna historia...
    Twoja lodówka może być wariantem zastępczym?

Na twoim miejscu zgłosiłbym się do Olympusa. Był problem również z obiektywem więc można prosić w związku z podwójna wtopą o sprzęt zastępczy na czas naprawy.
    Jesli sie nie uda to trudno- tak czy inaczej nie chciałbym mieć takiego egzemplarza więc czym prędzej na gwarancję.
    Kumpel zwlekał z odstawieniem D7000 na gwarę(problem z AF...norma w tym modelu). Okres gwarancji minął a on został z aparatem z błednie działajacym AF.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez realnasty Zobacz posta
    Nie wiem, czy to dobrze widać, bo zdjęcie robione lodówką, ale tu już zeszły dwie warstwy i widać metal. Podobnie jest po drugiej stronie. Zauważyłam też delikatne ubytki na krawędzi przy diodzie.
    Załącznik 124258
    Przyznaj się, że zamiast paznokci zaczęłaś obgryzać aparat. Ale tak serio to nie wygląda to za ładnie i jeżeli jest tak jak piszesz, że dbasz o niego to nie powinno się tak robić (no chyba, że nosisz go w metalowej puszcze celem ochrony) .
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

Sekcja historyczna przypomni czy w czasach DSRL Olek też miał takie problemy z jakością ? Bo co rusz albo korpus albo obiektyw albo inne cuś.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez szamaniec Zobacz posta
    Sekcja historyczna przypomni czy w czasach DSRL Olek też miał takie problemy z jakością ? Bo co rusz albo korpus albo obiektyw albo inne cuś.
    Weź przestań, to były czasy sprzed powszechnego programowego postarzania produktów...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    74
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez szamaniec Zobacz posta
    stare dobre czasy