Chyba nigdzie.
Chyba nigdzie.
A w E-M1 i E-M5 taka możliwość jest, czy coś mi się pokiełbasiło?
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
W nikonach jest taka opcja, w em5 nie było, o ile pamiętam.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Nie, chodzi o próg, do którego aparat będzie wydłużał czas migawki, jeśli światła zacznie brakować, a po osiągnięciu tego progu dopiero zacznie podbijać czułość.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Niestety to nie działa. Mam ustawiony X-sync na 1/250 s., a aparat i tak wybiera dłuższe czasy naświetlania, nawet jeśli może podnieść czułość.
To się zgadza, przynajmniej w E-M5. Skrócić czasu się nie da (w stosunku do odwrotności dwukrotnej ogniskowej) natomiast da się wydłużyć do tej 1/60s. Możliwe też, że w E-M10 to nie działa lub działa inaczej. Dobrze byłoby sprawdzić.
Tak czy inaczej mogłaby ta funkcja być lepiej rozbudoawna, choć i tak czasem się przydaje.
O. Coś nowego dla mnie. Na E-M1 też tak działa. Chociaż i tak wolę panować nad czasem w trybie M.
No i czasy zaczynają się od 1/60 co dla właścicieli 17tek czy 25tek jest mało pomocne.
Odpowiednia funkcja by się przydała, chociażby ze względu na istnienie stabilizacji.
E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?
Dorzucam paczkę kilku filmików z weekendu kręconych ze stabilizacją 40-150 3,5-5,6:
https://www.dropbox.com/sh/grv6h5vmy...eSh-XtsxA9Uyha
Stabilizacja daje radę
Dropbox przy odtwarzaniu z WWW niestety nieźle kompresuje więc lepiej ściągnąć.