oly2020 - bierz czarny, chociaż czerń czerni też nie równa![]()
oly2020 - bierz czarny, chociaż czerń czerni też nie równa![]()
dzięki petreq jakoś nie trafiłem na tę stronęczyli będą pasowały z PENa więc zaoszczędzę na akumulatorkach
widzę też że sterowanie po WiFi będzie w pełni funkcjonalne, włącznie z podglądem LiveBulb na smartfonie i zmianą ogniskowej nowego szkła, bycmoze tez 12-50aparat zapowiada się doskonale
Ostatnio edytowane przez oly2020 ; 29.01.14 o 21:08
moje zdjęcia z E-M10
Galeria: wyścigi WSMP DSMP WPP Opole zdjęcia lotnicze
Zapraszam do mojego wątku
Patrząc nawet po akumulatorach widać, że ten aparat jest pozycjonowany dla obecnych użytkowników Penów. Ciekawe, czy peny będą powoli wygaszane?
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Nowy OMD idealnie uzupełni lukę pomiędzy PENami i starym/pierwszym omd, sukces gwarantowany, a PENy potanieją i też się będa sprzedawały
Akumulatorek rzeczywiście PENowy, widać go na filmie
moje zdjęcia z E-M10
Galeria: wyścigi WSMP DSMP WPP Opole zdjęcia lotnicze
Patrząc ile materialów dzisiaj wypłyneło, podziwiam, że tym razem udało im się prawie utrzymać wszystko do końca. Nie tak jak z e-m1, kiedy filmiki były 2 tyg. przed premierą.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Wiem. Mnie umiarkowania jara papierowa głebia ostrości. Ale dla tych dla których to strasznie ważne to oczywiście w słoneczny dzień trudniej zrobić zdjęcie na f1.4
Tym niemniej zakładam, że u większości czasy 1/8000 są nie aż tak często uzywane.
Problem poruszałem przy premierze OM-D EM-1
Pytanie czemu w EM-1 nie ma 1/16000s jak np w D1.
Weź tu człowieku zrób portret na f1.4 albo nie daj Bóg f0.9 w jasny słoneczny dzień na plaży albo lodowcu...
i to najlepiej szwedce żeby miała większe albedo...
Póki nie dojechaliśmy do 1/16000s zawsze może być krótszy czas. Pytanie jednak na ile jest to istotne. Choć oczywiście rozumiem potrzebę tych, którzy żadnego obiektywu nie przymykają bo chcą mieć to co lubi klient alibo im się tak podoba
@dzarro - ale RZ67 to pełna klatka...
Ale czy E-M1 nie jest bezpośrednim następcą E-M5?? Bo jeśli tak to może Olek chce jeszcze wykorzystać powodzenie E-M5 i zarobić wypuszczając tańszego następcę?
Jak pierwszy raz wziąłem do ręki OMD (E-m5) to mnie zaskoczyło... jakie to małe! próbowałem sobie właśnie wyobrazić E-PL5 bo wydawał mi się podobnej wielkości.
P&P - Pentax i Panas (GX7)