|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Właśnie nie umiem opanować tego światła, żeby twarzy nie przejarać, a dół był poprawnie doświetlony.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
[7] Krysia
Krysia - z lewej jest powietrze z prawej jego brak (ucinasz lub graniczysz z ozdubką) + niepotrzebny fragment dłoni (ale potrzebny do przytrzymania rozumiem) = kadr taki sobie. Prócz tego wg. mnie wzrok Krysi schodzi za bardzo w jej lewo i widać światło odbite (może stamping). Czuje że ciasniejszy kadr byłby właściwszy.
Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem
Ja od siebie dodam, że nie lubię kadrów jak widać modelce do nosa![]()
Olympus OM-D E-M5 | Olympus 12-50| Olympus 45mm f/1.8 | Panasonic Leica 25mm f/1.4
Dzięki za komenty.
[8]
Jeśli to mają być początki studyjne, to ja na Twoim miejscu darowałbym sobie wszelkie didaskalia typu makeup (szczególnie taki wyrazisty), szaty, szatki i inne szmatki, siateczki welony i eksperymenty malarskie na ciele. Tło białe lub czarne, skupienie się na aspektach oświetlenia i osobowości modelek, modeli.
Do tej pory wszystko jest sztuczne, bardzo sztuczne.