idąc za powyższym śladem - kilka zdjęć w pełnej rozdzielczości
http://www.dkamera.de/news/preview-f...pielaufnahmen/
idąc za powyższym śladem - kilka zdjęć w pełnej rozdzielczości
http://www.dkamera.de/news/preview-f...pielaufnahmen/
podobno też, chwalą się że w centrum kadru aparat jest wstanie śledzi obiekt ciągnąc serię 8 kl/s
Ale jak to ma być hit, to dlaczego tylko w centrum kadruCzujników im zabrakło na całą matrycę?
PS
Seria X Fuji jest fajna, ale jak dla mnie odpada ze względu na wymiary i korpusów i szkieł.
Co odczułem na własnej skórze przykręcając 12-40 do body. No, ale ja szukam kompromisu pomiędzy wielkością i jakością. Fuji idzie w stronę jakości (tudzież jasności) kosztem gabarytów i ceny, tyle że w tym wypadku to ja poszedł bym całość czyli w FF.
PPS
Stary tytuł był lepszy.
Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 29.01.14 o 23:26
Z aparatami fuji to jest taki mały problem, że nie ma oprogramowania do obróbki rawów, które jest dopasowane do ich matryc. Ja miałem kilka kompaktów fuji ostatni x10. I ani lightroom ani silkypix nie dawały jakości takiej jak jpg z aparatu.
Sprzęt jest ale czasu niestety mało.
Miałem X10 i Lightroom produkował lepsze obrazki z rawów niż jpegi prosto z puchy.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Jedyny minus moim zdaniem w M1, co mnie bardzo dziwi biorąc pod uwagę to co i Ciebie zachwyciło czyli stabilizacje, to brak trybu 50 czy 60kl/s. Nie wiem czym to jest spowodowane, gdyby dali te tryby to mysle ze M1 moglby namieszac wsrod kamerzystow-lusterkowcow. Stabilizacja + 60kl/s to byloby cos. Nie wiem czy mozna to poprawic softem.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Obsługa tych rawów będzie w następnej aktualizacji ACRa i LR. Ale raczej nie ma czego tam szukać, bo to ta sama znana matryca, co w X-E2 i X100s.
Jako ciekawostkę jeszcze dodam, że ponoć Adobe zapowiedziało, że wprowadzi odpowiedniki "symulacji filmu" dla rawów z X-Transów, udające jpegowe presety z puszki.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb