Fuji xt1 macalem w abfoto w galerii mokotow. Na spokojnie, bez tłoku. Nie wiem czy maja xt10
Fuji xt1 macalem w abfoto w galerii mokotow. Na spokojnie, bez tłoku. Nie wiem czy maja xt10
wcześniej om-d, teraz A7
Udało mi się pomacać w e-oko na Puławskiej.
I teraz zagwozdka. X-T1 + 10-24 czy A7 + 16-35![]()
podjęcie decyzji pewnie ułatwi spojrzenie na ewentualną rozbudowę systemu w przyszłości. Ja bym na dzisiaj brał X-T1.
Trochę na wybór wpływa obecna promocja Fuji.
No i Batis 85/1.8 nie wydaje się tak super szkłem jak go reklamują. Do Otusa mu daleko.
Link:
http://3d-kraft.com/index.php?option...id=40&Itemid=2
Ostatnio edytowane przez maver1ck ; 18.06.15 o 08:41
Pytanie jaka jakość jest Ci potrzebna. Fuji ma wyborne obiektywy, Zeiss również. Tylko cenowo się chyba różniąPoza tym X-T1 to chyba bardziej dopracowana konstrukcja. A7 II to już inna bajka
![]()
Generalnie bez znaczenia, który wybierzesz. Zdjęcia raczej będą nie do odróżnienia.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Powiem tak. Testowałem Panasa 7-14. Teraz trochę Olympusa 9-18. I nie pasują mi do końca te obiektywy.
Panas za brak montowania filtrów. A Olympus jest fajny do GM1 jak chce mieć lekko w górach. Ale brak tego 1mm.
Stąd rozglądam się dalej. A promocja Fuji kusi :>
A7 II jest świetne tylko robi się z tego już bardzo droga zabawa. (a jeszcze lepiej a7r ii)
Przymierzałem się kilkukrotnie do Sonego bo szkła mi pasowały, mogłem też używać kilka szkieł manualnych Pentaxa ale za nic nie mogę się przekonać do ich korpusów. Ciekawe aparaty ale nie dla mnie, menu i ogólnie sterowanie jest b. dziwne.
Od jutra ma być wprowadzony do sprzedaży X-T10 - to taka okrojona wersja X-T1, dobrze wygląda na papierze.
Macałem X100T i X-E2, ciekawe aparaty ale raczej nie jestem zdecydowany na wejście w nowy system - zbyt duża zmiana.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Wypożyczalnia A7.
http://www.optyczne.pl/8513-news-Wyp...irmy_Sony.html
Jaram się jak Łazienkowski w walentynki![]()