epicure za fajna reckę leci plus. Pozdro
epicure za fajna reckę leci plus. Pozdro
epicure - nie twierdzę że tak jest , ale na podstawie tego co znajduję w necie , podesłał bym link ale przejrzałem tego tyle że muszę znaleźć , natomiast na forach dość często pojawia się zarzut o miękkość obrazu z fuji , i nie to że jestem jakimś funboyem tego czy innego systemu - w tym momencie jestem konkretnym klientem i opieram się na tym co mogę znaleźć w necie i na tej podstawie dokonam zakupu , może to być xt1 lub em 1 może 5 , lub nawet lustro jeśli uznam że nie ma sensu ryzykować niemałą w sumie kwotę.Na zdjęciach jakie mogę znaleźć w większej skali widzę że olek produkuje obraz bardziej szczegółowy i w sumie nie obchodzi mnie czy program był taki czy siaki , czy matryca jest większa czy mniejsza.Jeżeli masz jakieś linki do stron z fotkami wykonanymi xt1 to poproszę , bo naprawdę trudno wirtualnie podejmować decyzję , w sklepie nieco lepsze wrażenie robi em1 , ale jest też droższy. Af też atut olka , jeżeli xt1 ma być alternatywą - bo to bezpośredni konkurent to powinien zjeść olka jakością obrazu z racji większego czujnika a różnicę widać w zasadzie dopiero na iso 3200 , tak mi się wydaje.
E-3 z kitem,C-55, Canon T80 z kilkoma FD i AC oraz trochę antyków
Co jak co można zarzucić X-T1, ale nie miękkość obrazu
Pozdr
Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów
foto Stankiewicz Tomasz
Olek ma domyślnie dość solidnie wyostrzone JPEGi, a Fuji jest pod tym względem bardziej umiarkowany. Problemem może być Lightroom i jego domyślny poziom wyostrzania i odszumiania, który nie jest dla matryc X-Trans optymalny, natomiast można to poprawić raz na zawsze trzema suwakami i zapisać odpowiedni profil. Trochę już tych aparatów jednej i drugiej marki przeszło przez moje ręce, wiem o czym mówię![]()
Różnicę widać już na iso 200, jeśli by doszukiwać się na siłę wad. Linków do stron ze zdjęciami nie mam, nie kolekcjonuję. Ma link do swojej strony:
http://www.epicure.pl/kos-olympus-e-m10-poziom-szumow/
http://www.epicure.pl/kos-olympus-e-m10-osiagi-dr/
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
dzięki , tyle że em1 ma chyba nieco inną matrycę ale osiągi chyba podobne
mam jeszcze pytanie czy fuji podaje gdzieś orientacyjną wytrzymałość migawki dla xt1 ?
Praca godna pochwał. Wielkie dzięki za Twoją recenzję tej zacnej puszki.
Acha i co złego to nie ja...
----
moje zdjęcia
Dzięki za pozytywne opinieMam też newsa: dzisiaj na parę dni dostanę w swoje łapy E-M5 II, więc będzie kolejna recenzja
![]()
Będziesz miał go z gripem ?
Jeszcze nie wiem.