fajne fotki - zwłascza ostatnia świetnie złapana! Szkoda tylko że piłki nie udało się w kadrze złapać.
Na jakiej szybkostrzelności były te zdjęcia robione? czy AF-C przy pełnej prędkości sobie radzi? jest jakaś funkcja śledzenia obiektu?
fajne fotki - zwłascza ostatnia świetnie złapana! Szkoda tylko że piłki nie udało się w kadrze złapać.
Na jakiej szybkostrzelności były te zdjęcia robione? czy AF-C przy pełnej prędkości sobie radzi? jest jakaś funkcja śledzenia obiektu?
Szybkostrzelność ustawiona na CH, a więc na szybką serię.
AF-C radzi sobie dość dobrze, ale oczywiście zawsze może być lepiej. W każdym razie ustawiłem na priorytet ostrości i zdarzało się, że po naciskałem spust i nic, bo nie złapał ostrości, ale na moje oko takich sytuacji było nie więcej niż 10%. Nie jest to aparat dla zawodowców którzy fotografują sport i muszą być na 99% pewni że aparat ich nie zawiedzie. Ale miałem Nikona d7000 i uważam że AF-C w Fuji X-T1 nie jest gorszy.
Wszystkie foty robione na pełnej dziurze.
Jeśli chodzi a AF-S, to moim zdaniem nie ma do czego się przyczepić, nawet w słabo oświetlonym pokoju radzi sobie bezbłędnie i szybko.
Nikon d7000 + T 17-50 (bo taki zestaw kiedyś miałem) wypada w tym porównaniu słabo.
Ostatnio edytowane przez JohnyWalker ; 22.09.14 o 11:56
Fuji X-T1; Fujinon 18-55 f/2.8-4.0; 55-200 f/3.5-4.0
Moje gnioty: https://www.flickr.com/photos/124818549@N05/
SPRZEDAM nowy obiektyw Olympus m.zuiko EZ 12-40 f/2.8 Pro - info na maila: xymark@wp.pl
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów
foto Stankiewicz Tomasz
Dziś dostałem do testów X-T1 w wersji przydymione sreberkoAparat został już zrecenzowany na wszystkie możliwe sposoby, ale trochę się przynajmniej pobawię
![]()
Zrecenzuj go na swój sposób. Lubię Twój sposób recenzowania![]()
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Na razie kilka przypadkowych fotek, JPEGi prosto z puszki, absolutnie żadnej obróbki, nawet bez prostowania:
Witam
To jest wlasnie TA... Dynamika i mozliwosci niesamowitego focenia sprzetem fuji.
Nie mowie, ze trzeba miec od razu X-T1 ale juz znacznie tansze modele aparatow radza sobie
znakomicie w swiatlach i cieniach.
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
Hmmm - a nie odnosisz wrażenia, że światła wyglądają trochę jak "gaszone", np. tarcza zegara, jasne elewacje...?