Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Panasonic LUMIX G VARIO 7-14 mm f/4.0 ASPH hmmm beznadziejny obiektyw?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    223
    Moja galeria

Odp: Panasonic LUMIX G VARIO 7-14 mm f/4.0 ASPH hmmm beznadziejny obiektyw?

storn2008

jedno ostrzeżenie - "rozciągnięte" fotki teraz Ci się podobają. Zrobisz ich setki jak nie tysiące swojemu dziecku w przeciągu następnych kilku miesięcy. Ale po roku, dwóch Ci się "odwidzi" i takie zdjęcia przestaną się podobać. Dziecko będzie na nich wyglądało nienaturalnie. Co wtedy? W małym pokoju 14 mm to faktycznie może być mało jak dziecko już zacznie się (dość szybko) przemieszczać. Ale zakres od 12 mm już powinien spokojnie wystarczać i dawać w miarę naturalny obraz.

Mieszka w
    Maidstone
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

To fakt, nie chce oczywiscie miec tylko rozciagnietych fotek, ale inna perspektywa, a nie tylko plaskie djecia, od czasu do czasu by sie przydaly . Juz cos mi tam wyszlo z zamierzonych zdjec i zaczynam doceniac ten obiektyw, ale nie romysle sie ze zwrotem obiektywu bo nie jest wart tak duzych pieniedzy. Spodziewalem sie ,ze bedzie meeega szeroko , a tak nie jest, wiec albo 9-18 , albo fisheye, albo dam sobie spokoj z szerokim katem jak narazie.
    Olympus to juz przeszlosc... ucieklem do Canona.

Pstrykacz amator obecnie uzywam omd em5
    olek 11-22mm f2.8 / panas 14mm f2.5 / panas 20mm f1.7 / olek 45mm f1.8 / olek 40-150mm f4/ 25mm f1.4 cctv lens / bezuzyteczny olek 14-42mm f3.5 / oly mmf-3 / 2x fl-36R
    Wczesniej e-pl3

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Drobny problem polega na tym, że cuda w fizyce raczej się nie zdarzają. Jeśli 24mm na FF było ok, to podejrzewam, że wiekszy problem leży po stronie operatora sprzętu.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

Mieszka w
    Maidstone
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Drobny problem polega na tym, że cuda w fizyce raczej się nie zdarzają. Jeśli 24mm na FF było ok, to podejrzewam, że wiekszy problem leży po stronie operatora sprzętu.
    Zdecydowanie zgadzam sie ,ze wina lezy po stronie operatora ;p
    Olympus to juz przeszlosc... ucieklem do Canona.

Pstrykacz amator obecnie uzywam omd em5
    olek 11-22mm f2.8 / panas 14mm f2.5 / panas 20mm f1.7 / olek 45mm f1.8 / olek 40-150mm f4/ 25mm f1.4 cctv lens / bezuzyteczny olek 14-42mm f3.5 / oly mmf-3 / 2x fl-36R
    Wczesniej e-pl3