Bardzo fajny kadr, pąki na tle rozmytego kwiatu.
Podoba mi się, pomimo niewielkich niedociągnięć wymienionych przez szanownego przedmowcę![]()
Bardzo fajny kadr, pąki na tle rozmytego kwiatu.
Podoba mi się, pomimo niewielkich niedociągnięć wymienionych przez szanownego przedmowcę![]()
pomysł bardzo fajny tylko trzeba było na kwiatkiem rozłożyć coś w rodzaju blendy lub jak by była pod ręką białej chusteczki która rozproszyła i zmieczyła by światło a to pozwoliło by na wierne oddanie drobnych włosków rosliny podkreślających wyjątkowość pąków. Pozdrawiam.
Najbardziej podobają mi się 2,5,8. No dobra, 9 też jest fajna. Czekam na kolejne![]()
dzięki Panowie![]()
staram się jak mogę z kolejnymi ale o 17 już ciemno![]()
zaraz wrzucam na kompa to co dziś zrobiłem ale nie spodziewam się niczego specjalnego![]()
Niezłe te widoczki! 10 mi się bardzo podoba, świetnie wygląda w tym B&W. Jedyne, czego szkoda, to tych przepałów na niebie. Właściwie to tylko ten po lewej stronie kadru, ten największy przeszkadza. Kadr kompozycyjnie bardzo mi leży.
Na 11 widać, że miałeś bardzo ładne światło. Dlatego wydaje mi się, że aż tak duża powierzchnia zacienionej ziemi nie jest potrzebna. Dużo ciekawiej byłoby, gdybyś wkomponował w tę pięknie oświetloną część kadru odbicie ze stawu. Tutaj trochę mi ten kadr nie odpowiada, ale duży plus za światło (choć wydaje mi się, że nie do końca je wykorzystałeś).
Pzdr
10-ka jest OK, nawet z tymi lekkimi przepałami.
11-ka duży plus za światło i minus za doł. Obciąć trochę było, wtedy horyzont nie bylby w połowie kadru a zdjęcie by sie rozświetlilo.
No i z tym lasem to troche przeadziłeś![]()
do 10 to się dłuuuugo ustawiałem, jak nie znaki to druty, jak nie druty to pociąg jedzie![]()
kobieta mi się zniecierpliwiła i na 11 miałem tyle czasu co zdążyłem na spust migawki nadusić![]()
dzięki suchar, Woytec60
ps. o co chodzi z tym lasem?
10 super, jest jakieś napięcie w tym kadrze, świetnie.