Może dobrze prawicie, bo ostatnie fotki odebrane z labu duuuużo ciemniejsze niż na monitorze... Nie wiem jak to przeskoczyć..
Może dobrze prawicie, bo ostatnie fotki odebrane z labu duuuużo ciemniejsze niż na monitorze... Nie wiem jak to przeskoczyć..
zmniejsz jasność monitora.Zamieszczone przez paszczol
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Sorki paszczol, za brak odzewu w danym momencie.Zamieszczone przez paszczol
W życiu się trochę posypało (śmierć w rodzinie) i przez to trochę mnie tu nie było.
Co do fotek, to wszystkie są jakieś takie... nooo, może dobrze wyostrzone, ale jakby... mydełko.
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
tak w ogóle to dziękuję, że się Masterzy pokazali w moim wątkuwrzucę oryginał z aparatu, może będzie lepszy, chociaż mi też ciemno teraz wygląda jak ściemniłem monitor (dałem na autostrojenie). Dziobolek, a z czego może wynikać ta mydełkowatość ?
Na moje oko to się nie różni ;p
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Dobra, do trzech razy sztuka. Dałem w PS autolevels czy jakoś tak...
20.
No, z jasnością zdecydowanie lepiej.
Hmm, trudno powiedzieć - może ten typ tak ma??? Bo wszystkie fotki (gałązki) są niby ostre, ale... no właśnie może to tylko moje złudzenie.Zamieszczone przez paszczol
Spróbuj przymknąć przysłonę o 1 lub 2 działki, może lepszy efekt wtedy uzyskasz.
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
Ostatnia, trzecie wersja jest już ok, jeśli chodzi o jasność. W samym kadrze brakuje mi trochę jakiegoś punktu zaczepienia, na którym można by zawiesić wzrok. Niby takim punktem są drzewa z prawej, ale nie do końca. One nadal są ciemne, część drzew jest pochłonięta w czerni. Co jest po lewej stronie (w przestrzeni, której nie widać na zdjęciu)? Może lepiej byłoby wziąć statyw i cyknąć panoramę?
Pzdr
i jest okZamieszczone przez paszczol
![]()
Suchar - zgadzam się, ale chciałem zatrzymać sobie ten błękit nieba.
Grizz - dzięki![]()