Kliknąłem właśnie na cytat i działa, sprawdź jeszcze raz.
Kliknąłem właśnie na cytat i działa, sprawdź jeszcze raz.
Fotka ogólnie niezła, ma klimat. Jednak drzewo przytłacza i odnoszę podobne wrażenie, że za chwilę zwali się na modelkę. Zbyt ciemna plama - psuje odbiór.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
O, teraz jest. Moim zdaniem trochę za dużo jest elementów w kadrze. Modelka się ładnie uśmiecha i trzeba było sie na tym skupić. Podejść sporo bliżej i w rozmazanym tle umieścić przyrodę (drzewa). Jeśli chciałeś zrobić szeroki portret, to według mnie jest w kadrze za dużo elementów odwracających uwagę od modelki (drzewo, poręcz). Próbuj dalej!
Poręcz akurat mogłaby byc ciekawym elementem, gdyby była mniejsza głębia ostrości.
Drzewo przeszkadza, kadr za szeroki chociaz modelka robi bardzo przyjemne wrażenie.
Cieszę się, że tak sympatycznie się wypowiadacie. Popracuję, może urodzi się coś lepszego, tylko trzymajcie kciuki za pogodę. Dziękuję za wskazówki.
Witaj
Fotka mi się podoba, ma coś w sobie, sprawy techniczne wypowiedzieli koledzy wyżej.
raczej najlepsze Twoje zdjęcie, ale nie pamiętam wszystkich poprzednich.
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Paszczol,
Mi się podoba. Sympatyczny portret plenerowy typu szersze kadrowanie. Sztafaż w postaci drzewa (liście) i poręczy nie przeszkadza - jest zbokehowany, daje pojęcie o rodzaju krajobrazu. Pień drzewa troszkę schyla się nad głową, ale z drugiej strony daje do zrozumienia, ze jest stabilny, bo gałazki wiszą i nic się nie dzieje. Poręcz ładnie faluje, czerń jego jest głęboka, co jest dobrym akcentem kompozycyjnym. Troszkę modelka za bardzo wplątuje sie w poręcz. Modelka pozuje bardzo naturalnie, optymistycznie, ładnie odnajduje sie w otoczeniu jej ciemna sylwetka z błyszczącym pasem. Gest ręki wskazuje na kontakt z drugą stroną - tą za obiektywem.
Całkiem udane zdjęcie.
Pzdr, TJ
Ojej! Dziękuje serdecznie John100 i Tadeusz Jankowski. A swoją drogą, to dzięki Tadeuszowi się tutaj znalazłem - szukałem instrukcji do Olympusa c-4000 i od Niego ją dostałem na e-mail. Fantastycznie napisana instrukcja. Komentarz do zdjęcia nie tylko bardzo pozytywny dla mnie, ale i konstruktywny i trafnie napisany - tu mam na myśli kontakt fotografującego z modelkąJeszcze raz dziękuje. Zapraszam częściej.
portret pomimo opisanych wyżej dolegliwości naprawdę jest bardzo przyjemny w odbiorze. Pozdrawiam.
To teraz krótki wypad do lasu... Golf to próba panoramowania, wiem , że w pierwszym planie niepotrzebne krzakiA tak wogóle - to E-500 z PRACTIKAR'em 135mm
14,15,16,17