Cześć - wytłumacz o co chodzi, bo moje fotki często tak wyglądają a przy WB prawie nigdy nie grzebię.Zamieszczone przez kisi
paszczol - co zrobiłeś z fotką - druga dużo lepsza - zdjęcie wywołane z rawa?
Pzdr
Cześć - wytłumacz o co chodzi, bo moje fotki często tak wyglądają a przy WB prawie nigdy nie grzebię.Zamieszczone przez kisi
paszczol - co zrobiłeś z fotką - druga dużo lepsza - zdjęcie wywołane z rawa?
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
john100 - Olympus C-4000 nie zapisuje raw. Pogrzebałem w R G B - pociągają G i B. Nie pamiętam jaki balans miałem ustawiony w aparacie, zapewne słoneczko.
Dzięki za opinie john100 i Woytec60
ajj - a ja myślałem, że wszystkie fotki z E-500 zapodajesz .. ? - pisałeś w pierwszym pościeZamieszczone przez paszczol
Pzdr
Żałuje, ze nie wysteplwałem słupa przed publikacją i przed zmiejszeniem fotki :\ A tak wogóle, to ta jest jeszcze z C4000z
Ostatnio zmieniony przez paszczol Dzisiaj 14:52, w całości zmieniany 1 raz
Ok! moje niedopatrzenie
Pzdr
Coś słabo tu zaglądacie, mi też trochę brakuje czasu na focenie... Jak tylko coś popełnie, to wstawie![]()
Kolejna fota. Tym razem proszę o uwagi - kostruktywne. Zdjęcie zrobiłem ze statywu F22, czas chyba ok.20sek. I tu moje pytanie - przesłona daje dużą GO. Czy ma wtedy znaczenie na co aparat ustawia ostrość? Mi cały czas brakuje tutaj GO. Jak poprawnie wykonać takie zdjęcie?
Cześć
Nie bardzo rozumiem gdzie Ci tutaj brakuje GO. Cały kadr ostry. Nie podoba mi się kolorystyka, chyba za bardzo przesadzone w stronę ciepłych kolorów. Fajnie by było z jakąś ramką chyba.
Pozdrawiam
mente et malleo
Dzięki Marecki. Na ramkach to się jeszcze nie znam, nie wiem nawet w jakim programie się je wstawia i jak. Zapewne gdzieś w PS też jest. Ale dziękuje za komentarz![]()
Zazwyczaj ja to robię w PS na zasadzie "zwiększenia papieru". Wybierasz kolor i np. +5 wyśrodkowanych pikseli i robi ci się ramka.
mente et malleo