Bliżej ideału, ale ilość nieostrych fotek nadal zbyt duża, przeklinam wizjer E-500.
50 i 51
Bliżej ideału, ale ilość nieostrych fotek nadal zbyt duża, przeklinam wizjer E-500.
50 i 51
niech zgane-iso800 (albo nawet 1600) i do tego ciete z kadru?las tak dookola nie szumi jak olek na iso1600
sarna "w locie" rewelacyjna. probowales jakos odszumiac, czy raczej nie idzie? widze, ze ostro jest, wiec moze odszumianie nie potnie tak bardzo dynamiki.
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Mam Noise ninja, ale zazwyczaj u mnie oszumianie auto = rozmycie. W większości wina po mojej stronie - ręczne ostrzenie w ruchu...
ISO 400 przy 1/400" - jeszcze raz oborbione. Jest to crop - masz rację k@czy, ale tylko ucięta lewa strona kadru i delikatnie dół.
Myślę, że przy słonecznej pogodzie będę miał więcej szczęścia. Tutaj było jeszcze delikatnie zachmurzone niebo. Ale walczę i myślę, że jednak jest już lepiej niż na wcześniejszych zdjęciach.
sarenki naprawdę fajne kadry i świetnie uchwycone bardzo naturalne. Szum jest ale w tym przypadku to zasługa sprzętu a nie focącego w tych warunkach, po obróbce deczko lepsze. Pozdrawiam.
Sarna w "locie" fajnie złapana. Rzeczywiście coraz lepiej ci idzie. Jeszcze trochę i sarny będą ci z ręki jadły![]()
dzięki za komentarze![]()
Ooo, ta w locie świetna.
Piszesz, że manualnie ostrzone, a w takim razie efekt rewelacyjny. Nie wiem nawet jak sobie dajesz z tym rade.
To coś dla odmiany, żeby nie zanudzać nieostrymi i półostrymi sarnami - zalążek wiosny:
52.
Teraz sezon na takie kwiatki![]()
![]()
ZAPRASZAM E510 14-42 & 40-150, Nikon D7000 & 17-50 Vr
Jakby Ci to przekazał poeta:
Jak chcesz pokazać kwiatu spojrzenie, bardzo proszę o (się) pochylenie,
Nic nam nie daje kwiat z lotu ptaka, z tej wysokości to tylko draka...
Spójrz tam inaczej, taką zrób klatkę,
jakbyś i Ty czasem bywał... kwiatkiem![]()
Telepie Ci się lampa ? Sprawdź to !
http://forum.olympusclub.pl/showthre...a+stopki+lampy
Jeśli poznałeś kobietę swoich marzeń, to od razu zapomnij o jakichkolwiek innych !