http://www.cameralabs.com/reviews/Pa...pus_45mm.shtml
Płacę, wymagam. Gratuluję już dziś przyszłym właścicielom.
http://www.cameralabs.com/reviews/Pa...pus_45mm.shtml
Płacę, wymagam. Gratuluję już dziś przyszłym właścicielom.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Ikoną to tu pozostanie tylko PL 42,5mm f/1.2 raczej.
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Wow...serio da się tak ostro rysować przy f 1.2 ?! gdyby tylko kosztował tak połowę tego co teraz ...ale przyłączam się do gratulacji!
Reaktywowany blog: mtwarowskifoto.blogspot.com
Według optycznych panas przy f2.0 dogania olka i mają takie same osiągi, zarówno na brzegu jak i w centrum.
Ciekawa rozbieżność. Oglądając powiększenia z linku mam wrażenie, że zdjęcia z olka są poruszone i dodatkowo zmasakrowane kompresją.
E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Ladnie, ladnie, jedyne szklo, ktore przychodzi mi na mysl a ma podobna jakosc od f1.2, to chyba tylko L 85/1.2. Ale to tez tanie nie jest - w PL ponad 8000 zl.
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Kupowanie CV42 by używać go powyżej 0.95 MAJĄC W SYSTEMIE mZD45 jest trochę bez sensu.
Dlatego poprosiłem Fatmana by pokazał na forum nocną fotkę pstrykniętą i jednym i drugim na maksymalnym otworze.
---------- Post dodany o 10:29 ---------- Poprzedni post był o 10:26 ----------
2200 eLka (w czasie rabatu z 2050), PanaLajka 1600, imho minimum o $300 za dużo. Trzeba poczekać ze 2 lata max.
Też tak uważam, zwłaszcza, że następna działka po 0,95 to właśnie 1,8. Konkurentem dla 42,5/1.2 uważam raczej raczej Wojtka 42,5/0,95
V 42,5mm 0,95 to idealne uzupełnienie Wojtków 17mm i 25mm 0,95 dla amatorów MF. Trzyma się i ostrzy na LCD całkiem wygodnie z E-M1.
Szkło jest zacne. Ciężkie i bardzo solidnie wykonane. Sam metal i szkło. Ja jestem pod bardzo pozytywnym wrażeniem. Zdjęcia niebawem![]()
Ostatnio edytowane przez Iwo ; 21.01.14 o 11:45
Według mnie Optyczni skopali test... mZD45 - albo mieli jakiś wybitny egzemplarz.
Porównując 45 i 75 u Optycznych rozdzielczości są podobne (a nawet brzegi kadru na f1,8 lepsze ma 45'ka)
a w rzeczywistości różnica jest porażająca - oczywiście na korzyść 75'ki.
Jasne - zdjęcie jest celowo poruszone... w rogach kadru - dziwne że w centrum już nie![]()