Nie żałujcie grosza na 75-tkeJest warta każdej wydanej złotówki. Ja po jej zakupie sprzedałem 45
![]()
OM-D E-M5 (Black) + parę stałek
A ja ciągle mam oba i sprzedawać żadnej nie myślę. 75 często jest za długa i wtedy ratuje mnie 45. Ostatnio byłem gościem na weselu, oczywiście nie byłbym sobą, gdybym nie zabrał aparatu. 45 się sprawdziła idealnie w kościele podczas fotografowania z ławki w świetle zastanym.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Witajcie,
a czy mógłbyś zamieścić kilka fotografii tego smakowitego obiektywu? Z wyostrzeniem, a aparacie na maxa , i fotografie portretu najlepiej jakiejś kobiety. Wole patrzec na kobiety, niz na facetów
Chce wejść w system m4/3 i kupić właśnie 45 1.8 albo 75 1.8, zastanawiałem się nad Panasonic Leica 42,5 ale kiedy zobaczyłem parametry Olympus 45 1,8 jest równie dobry co Leica, to dałem sobie spokój z leica.
Ostatnio edytowane przez Keron ; 8.09.14 o 12:14 Powód: pomyłka w cytowanym txt
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Przepraszam, ale trąci mi to prowokacją.
FYI: Olympus na najmniejszej wartości wyostrzania i tak wyostrza swoje pliki, ustawienie maksymalnego wyostrzania ma sens - imho - tylko w trybie zapisu .orf +.jpg, dla bardziej widocznego progu ostre/nieostre w VF-2/4. Innymi słowy ułatwia ostrzenie manualnymi szkłami, po zdjęciu jotpeg do kosza a raw (łatwiej) wyostrzony w punkt do Lajtruma.
Poza tym jeżeli znajdziesz gdzieś w Sieci orf'a z mZD75, łatwo możesz przy pomocy Olympus Master cośtam zasymulować wyostrzonego na maksa jotpega z aparatu. Zgadaj się z kimś z Wrocka na PM, przepali ci płytkę i się pobawisz na kompie.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 8.09.14 o 12:40
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.