Strona 10 z 60 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 599

Wątek: Ggrzesiek - zdjęcia

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    60 piękny portret gdzie wszystko ma swoje uzasadnienie, wzajemnie się uzupełnia i jest bardzo miłe dla oka w ocenach było by max, 61 też pełen sympatii lecz ład zburzony przez gałęzie wchodzące w twarz, w postać stąd też niższa ocena.
    63 – 65 pięknie przedstawiony obiekt z tym, że najbardziej ciekawie na zdjęciu 65,
    66 zawierający wiele uroku kadr a może i dlatego, że bardzo lubię samotne przydrożne kapliczki w których jest jakaś magia spokoju, podkreślenia piękna miejsca a i same w sobie są ozdobą krajobrazu,
    67 ładne spacerowe miejsce, drzewa podkreślają urok i spokój a ja zawsze chciałbym aby jeszcze mogły opowiadać szczególnie w takich miejscach. Pozdrawiam.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar majkelx
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    65 - lubię takie obramowania
    66 - niby nic ale jakoś w tym swietle bardzo ładne

Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam

Jak zwykle bardzo dziękuję za opinie. Sam rzadko odpowiadam na Wasze komentarze ale to tylko brak czasu. Owszem zaglądam na stronę i sprawdzam co się dzieje ale żeby coś napisać lubię mieć na to czas.

Oleryk,
    Architektura nie ucieka sprzed obiektywu i daje szansę na wykonanie poprawek. Chyba, że polujemy na moment aby w kadrze nie było żadnego turysty , wtedy jest to prawie fotografia reporterska. Tak było przy wykonywaniu powyższych zdjęć klasztoru "Moni Arkadi".

Ze zdjęcia nr 60, nieskromnie przyznam, jestem bardzo zadowolony. Niestety mimo setek prób to chyba jedyne, które mi się podoba.

Emsi, to fotografowanie w hali to były tylko dwie próby. W przypadku siatkówki ze światłem nie było tak źle, ale mecz piłki ręcznej odbywał się już w gorszych warunkach. Poza tym cały czas walczyli we mnie kibic z fotoamatorem . Albo zdjęcia albo oglądanie meczu .

Mysikrólik, mam nadzieję, że skojarzenie jest przyjemne . Przyznam się, że po Twoim poście obejrzałem teledysk ale podobieństw nie znalazłem, no może poza zbliżoną kolorystyką .

Wiejo, dzięki za szerszą wypowiedź. Komentarz z uzasadnieniem to coś co mobilizuje do dalszej pracy. Nawet, a może zwłaszcza, jeśli wytyka błędy.

Myślę, że takie obramowania są bardzo częste. Dlatego bałem się, że po wstawieniu zdjęć powieje nudą. Na szczęście obiekt broni się sam , a z naturalnego obramowania jakoś trudno nie skorzystać.

Pozdrawiam

Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam

Zdecydowałem się pokazać jeszcze kilka "dynamicznych" kadrów. Po tym chciałbym jednak sfotografować jakiegoś człowieka .

68a. Skala szarości...

68b. ... czy raczej kolor?

69.

70.

Pozdrawiam

Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam

Z człowiekiem nie wyszło więc dla "odmiany" coś statycznego.

71.

72.

Pozdrawiam

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Fajne kadry.
    Najbardziej mi wpadły w oko:
    66 - kolorystyka, kadr, światło - miód malina - gdzie to?
    69, 70 - lubię takie klimaty...
    71, 72 - bardzo udane, nieco minimalistyczne kadry
    Poprzednie z tej strony również się podobają - wszystkie przemyślane i dobre technicznie...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar paszczol
    Mieszka w
    Dawniej - Bydgoszcz
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    65 chyba najlepszy kadr, chociaż pokusił bym sie o wyprostowanie. W każdym razie z 63,64,65 to to ostanie pozostawia dwa poprzednie daleko za sobą.

Pozdrawiam

Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam

Jak zwykle dziękuję za poświęcony czas.

Ktotek,

66 - wykonane jakiś czas temu. Szczerze mówiąc nawet nie pamiętam dokładnie co to za miejsce. W każdym razie w moich stronach.

69, 70 - to z kolei skansen w Kolbuszowej, byłem tam już dwa razy i muszę pojechać po raz kolejny. Chciałem się tam wybrać zimą, i póki co czekam na śnieg.

71, 72 - miło mi, że zostały odebrane pozytywnie.

Paszczol, a ja myślałem, że z wymienionych przez Ciebie wszystkie są proste. Oczywiście były nieco prostowane. Lubię te zdjęcia ale i tak mam wrażenie, że 90% "sukcesu" to fakt, iż ktoś coś takiego dawno temu wybudował, i że w takim stanie budowla się zachowała. Chciałbym kiedyś mieć czas i spróbować sfotografować taki zabytek na różne sposoby, zrobić zdjęcie "pamiątkowe" ale też i wydobyć coś czego może od razu się nie dostrzega.

Pozdrawiam

Oleryk
    Gość
    68, padło pytanie więc odpowiem: b.
    Kolor podoba mi się bardzij, łagodna zieleń trawnika, widoczne szczegóły w iglakach po bokach alejki, gzymsy pałacu pięknie kontrastują kolorem z bielą ścian i widoczna jest zielonkawa patyna na dachach wież.
    69, niby typowe, wiejska, kryta slomą chałupa (skansen?) ale dobrze naświetlone, skomponowane i skadrowane zdjęcie. Elwmwentami przyciągającymi wzrok sa tu faktury stzrechy i nietypowego, giętego płotu, przyjemnie ze sobą współgrające.
    70, strzecha, ściana, ciemne okno z rzeżbionym wezgłowiem łóżka kontrastujące z białą plamą pobielonej ściany. Kompozycja prosta i elegancka
    71, piękny i ciepły tonalnie jesienny pejzaż. prawie nieruchoma, z lekka tylko pomarszona prze wiatr woda jest swietnym tłem dla wyspy i jej odbicia.
    Niebo, górna część zdjęcia i dół wody sa praktycznie identyczne i świetnie wyróżniają główny motyw zdjęcia.
    72, bardzo malowniczy kikutt martwego drzewa na tle bezchnurnego nieba.
    To zdjęcie widziałbym w BW, bardziej kontrastowe, sylwetkowe i dramatyczne.

Chociaż zawsze z przyjemnością zaglądam do twojego wątku to muszę znależć dłuższą chwilę, zeby napisać komentarz. Twoje zdjęcia zasługują na to, żeby poświęcić im więcej uwagi. Może do głosu dochodzi tu moja "skłonność" do pejzaży i architektury ale napiszę, że bardzo podobają mi się Twoje prace, z przyjemnością oglądam je i komentuję

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Ggrzesiek,

Podobają mi się foteczki, są bardzo starannie "wycinane" z realu - starannie zakomponowane, jest w nich spokój, pewność, dotykalność, realizm, obiekty, które wydają się być zawsze na swoim miejscu. Foteczka ostatnia z poszarpanym pniem się podoba, choć troszkę mozna było ją podkontrastować, a może i ująć barw?

Pzdr, TJ