Witam
Dzięki za odwiedziny i dobre słowo.
Pozdrawiam
Witam
Dzięki za odwiedziny i dobre słowo.
Pozdrawiam
Witam
Dawno nic nie wrzucałem, a że pojawiła się potrzeba mobilizującej krytyki to proszę, o opinie na temat dwóch poniższych kadrów (285 i 286).
Sobota, jak widać słońce dopiero wstawało, stężenie komarów na m3 wprost gigantyczne, teren tak grząski, że cieszyłem się gdy udało mi się stamtąd wydostać.
Muszę się przyznać, że kolorystyka nieco podrasowana.
Pozdrawiam
Witaj
na 285 nie bardzo te krzaczory mi się podobają - takie bez składu trochę przysłaniają kadr. Natomiast 286 jest ok choc trochę przydałoby się kontrast poprawic zwłaszcza dolną czesc kadru bo jakaś taka przymglona (trochę na poziomach popracowac i byłoby lepiej - nie wiem czy używasz coś do obróbki zdjęc)..bez wyrazu - chyba że tak miało byc bo to miejsce czarowne, mgliste. Kompozycyjnie 286 jest ok - tylko nadal mam zastrzeżenia do tego drzewka - zbytnio nie jest fotogeniczne. Ze słoneczkiem poradziłeś sobie dobrze - nie ma przepałów i tu duży plusior i kolorki też na plus......
Pozdrawiam,
Piotr
Witam
Bardzo dziękuję za odwiedziny i analizę.
Miejsce było silnie zamglone, a zabawa poziomami i tak tą mgłę... wycofała. Oświetlenie było jeszcze dosyć słabe i mało kontrastowe. Dlatego nie chciałem przesadzić z obróbką.
A co do "krzaczora", to niestety nic innego na pierwszy plan pod ręką nie miałem. Oprócz komarów, ale ten widok byłby jeszcze mniej ciekawy.
Pozdrawiam
Dużo ciekawych i dobrych zdjęć w tym wątku. Cofnę się trochę, 278 - kadr oddycha, jest wielowymiarowy, klimatyczny, świetne zdjęcie! Maki - super - nietypowo, słońce w kadrze i druty, które trudno sensownie umieścić na zdjęciu, zwykle przeszkadzają, u Ciebie robią klimat, może trochę też przez specyficzną obróbkę. Ostatnie dwie foty - również mi się podobają, nieco minimalistyczne ale klimatyczne. Generalnie z dużą przyjemnością oglądam Twoje zdjęcia - kadrowane są bardzo starannie, technicznie bez zarzutu, mają temat, a przy tym są "świeże" i niebanalne...
Wczoraj nie miałem czasu, ale dzisiaj przeglądałem inne zdjęcia z Twojego wątku i muszę przyznać, że masz dar kadrowania - bardzo mi się tutaj podoba. Na pewno będę odwiedzał tą stronę co jakiś czas![]()
Dziękuję bardzo za odwiedziny i za budujący komentarz. Przyjemnie, jeśli ktoś odniesie się do zamieszczanych zdjęć, a jeszcze milej, jeśli starczy mu siły i ciekawości by zobaczyć te wcześniejsze.
Poniżej trzy wakacyjne propozycje:
- 287 - drzewo
- 288 - droga
- 289 - łódka
Pozdrawiam
Z ostatniej serii 287 i 288 mają w sobie magiębardzo mi sie podobają
łódka taka zwyczajna....
z poprzedniej serii 286 godne uwagi i zawieszenia okaładne tereny
a jeszcze, jeszcze wcześniej górskie niektóre piękne![]()
Ostatnio edytowane przez Igorra ; 23.08.10 o 11:41
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Dla mnie nr 288 cudowne. Światło, kompozycja i rowerzystka(ta) tam gdzie trzeba. Nawiązuje do czaru dawnej fotografii. Masz zmysł ujmowania rzeczywistości - korzystaj z niego jak najczęściej i ... prezentuj na forum.
Ryszard
bardzo podoba mi się 288
Pozdrawiam