Strona 13 z 60 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 599

Wątek: Ggrzesiek - zdjęcia

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam

Pogoda nie nastraja do spacerów, z czasem krucho, dlatego proponuję coś "zaległego". Dla porównania wersja kolorowa i czarno-biała.

78a.

78b.

Pozdrawiam i jak zwykle będę wdzięczny za wszelkie opinie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Gdzieś takie coś wynalazł?

Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam

W przeciwieństwie do poprzednich tym razem zdjęcie pochodzi z dość daleka, z Krety. Jedno z wakacyjnych ujęć.

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar domadm
    Mieszka w
    południowy śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    78a mi się podoba, wersja bw nie bardzo - odnoszę wrażenie jakby straciło na ostrości.
    No i ujęcie oryginalne
    Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
    Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar radlakos
    Mieszka w
    Breslau
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    też sobie schronienie znalazły nic ich chyba tam nie ruszy.
    Wydaje mi się , że wersja BW traci na czytelności, choć bokeh ładny tu się zlewa z pierwszym planem. Kolor za to bardziej przestrzenny. Chyba że to mój monitor
    pozdrawiam Tomek

CO ZA DUŻO, TO ZA WIELE
    www.monidlostudio.pl
    http://radlakos.blogspot.com/

Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam

Dziękuję bardzo za odwiedziny i opinie.
    Poniżej coś bardziej "współczesnego", z ostatniego weekendu. Przeszkadzają mi trochę te promienie słońca, za to ciekaw jestem bardzo opinii odnośnie kadrowania. Portret, a zwłaszcza córki, to dla mnie chyba najtrudniejsze zadanie. I jak do tej pory nie udało mi się zrobić tego "idealnego". Pewnie nigdy się uda, ale do czegoś trzeba dążyć.

79.

Pozdrawiam

Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    miły i sympatyczny portrecik, bardzo naturalny i emanuje ciepłem. Pozdrawiam.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Ggrzesiek,
    Bardzo mi się podoba portret dziecięcy. Spokojnie wypozowany, wyraziście pokazana twarz, duże wrażenie robią jasne, przyzłocone wlosy, kompozycja portretu (ujecie i kadrowanie), podpierająca brodę dłoń oraz ożywcze kolorki - czerwień ust, fiolet rekawków, zieleń bluzki oraz naturalność, szczerość i gorliwość pozowania. Światełko troszeczuńkę ubogie.
    Bardzo dobra rzecz.
    Pzdr, TJ

Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam

Dziękuję za odwiedziny.

Światło faktycznie skromne, zastane, moja jedyna ingerencja to rzucenie cienia własną osobą. ISO też dość wysokie bo 640. Jeśli idzie o pozowanie, to starałem się uchwycić moment kiedy córka nie zwraca na mnie uwagi. Do pozowanie bardzo ciężko ją namówić. Jednego jestem pewien, fotografia portretowa to ciężki kawałek chleba. Póki co nie pozostaje nic innego jak podglądać innych i próbować Własnych sił.

Przyznam udane zdjęcie człowieka (śladowe ilości), daje mi chyba większą satysfakcję niż udany krajobraz czy architektura. Może dlatego, że fotografując ludzi, zazwyczaj nie ma szansy na powtórki i poprawki. Oczywiście pomijam fotografię studyjną, to zapewne zupełnie inny temat, na dodatek całkiem mi obcy.

Pozdrawiam

Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam

Poniżej efekty wolnego czasu, którego miałem trochę podczas ostatniego weekendu. Większość zdjęć, poza portretem córki, to efekt szwendania się po lesie. Nawet jeśli zdjęcia nie powalają (a tak zapewne jest), to samo "szwendanie" polecam. Przynajmniej na mnie takie obcowanie z naturą działa kojąco.

80.

81.

82.

83.

84. Żeby wykonać to zdjęcie musiałem położyć na wilgotnym poszyciu i walczyć z mini statywem za 20 zł. Mam nadzieję, że choćby za to poświęcenie będą jakieś punkty . A tak z innej bajki, to ten wystający korzeń, skojarzył mi się z jakimś ponurym baśniowym zamczyskiem i jakoś nie mogłem się mu oprzeć.

Pozdrawiam