Strona 11 z 60 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 599

Wątek: Ggrzesiek - zdjęcia

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam

Bardzo dziękuję za opinie, zwłaszcza te z uzasadnieniem. Sam bardzo często przeglądam różne wątki i zdjęcia ale stosunkowo rzadko zdobywam się na komentarz.

Przewija się słowo "spokój", nie ukrywam, co z resztą widać gołym okiem, że lubię takie "kojące zmysły" motywy. W ogóle muszę się zaopatrzyć w jakiś przewodnik z pomnikami przyrody, zabytkami itd. Jest w Polsce sporo miejsc, które warto odwiedzić i przy okazji je sfotografować. Często są w zasięgu wycieczki rowerowej, a człowiek, zabiegany na co dzień, nawet o tym nie wie.

Pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar radlakos
    Mieszka w
    Breslau
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    cóż , prawie wszystko zostało powiedziane.
    70, 72 - mój faworyt
    69 - fajniutkie - minimalnie przeszkadza mi lewa strona -dał bym więcej tego drzewa
    67,68 - nie leżą mi wogóle
    63- 66 - fajniutkie, ciepłe kadry ,bardzo miło mi się kojarzą. Jedyne w czym mógł bym bć upierdliwy to jeżeli pokazujesz w serii 3 bardzo podobne motywy - urozmaić to jakoś. Spróbował bym jedno w BW przerobić. Choć te kolorki ech ....... - pozytywnie działają w tej szarej zimowej rzeczywistości
    Czekam na ciąg dalszy
    pozdrawiam Tomek

CO ZA DUŻO, TO ZA WIELE
    www.monidlostudio.pl
    http://radlakos.blogspot.com/

Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam

Dzięki za analizę, a zwłaszcza za poświęcony czas. Wiem jak ciężko przejść od oglądania zdjęć do napisania o nich kilku choćby słów. Dlatego bardzo cieszy mnie każda opinia.

Poniższe zdjęcia zdecydowałem się zamieścić jako czarno białe. Są chyba na tyle skromne, że ujęcie koloru ich już raczej nie zuboży. Z zamianą na BW mam jednak dość spory problem. Siedzę nad suwakami długo nie mogę się zdecydować jak to powinno wyglądać. Nie wiem czy to co zrobiłem nie było zbyt drastyczne.

Uaktualnienie
    Po poniższym komentarzu pomyślałem, że przedstawię liść dodatkowo w wersji kolorowej i nieco innej "skali szarości". Tak chyba najłatwiej porównać, a ciekawi mnie, co Waszym zdaniem prezentuje się najkorzystniej, o ile w ogóle warto sobie tym zdjęciem zawracać głowę.

73a.

73b.

73c.

74.

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar domadm
    Mieszka w
    południowy śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cześć
    zawitałem tu z ciekawości, za bardzo się nie znam, ale ten "móżdżek" (74) mi się bardzo podoba jeśli chodzi o formę Spróbuj jeszcze coś w tym stylu wyprodukować

W (73) mimo wszystko brak mi detali liścia.
    Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
    Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar radlakos
    Mieszka w
    Breslau
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    73- zdecydowanie BW. Jednak ciemny liść bardziej mi leży, choć brak mu jakich kolwiek szczegółów - dopracuj go zostawiając śnieg takim jakim jest. Może kompromis między dwoma wersjami BW
    74 - hehe. dobry pomysł, widział bym to w bardziej centralnym kadrze plus większą ilością z góry - może kwadrat?. Popracuj nad nim jeszcze - ma potencjał

ps.widzisz - wcale nie tak trudno przejść do marudzenia na temat cudzych zdjęć. Dzięki za komentarz w moim wątku
    pozdrawiam Tomek

CO ZA DUŻO, TO ZA WIELE
    www.monidlostudio.pl
    http://radlakos.blogspot.com/

Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam

Dzięki za odwiedziny.

74 - zanim go zamieściłem naprawdę pomyślałem "a może by tak pierwszy raz w życiu kwadrat?", niestety, brakło odwagi.

Pozdrawiam

Oleryk
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Ggrzesiek
    Witam

Dzięki za odwiedziny.

74 - zanim go zamieściłem naprawdę pomyślałem "a może by tak pierwszy raz w życiu kwadrat?", niestety, brakło odwagi.

Pozdrawiam
    Zawsze można to jeszcze zrobić

Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam

Na szczęście można. A, że nie zachowałem pliku w pełnych wymiarach to i operację zamiany na BW też będzie można jeszcze raz przećwiczyć.

Mieszka w
    Mielec
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam

Liścia i orzecha chwilowo odpuściłem.
    Poniżej coś "trującego". Choć nie wiem czy kogoś z Państwa zainteresuje taka ponura tematyka.

75.

76.

Pozdrawiam

Oleryk
    Gość
    Ja takie lubię
    Fajne kadry, zwłasza drugi, ciut za dużo tego zielska na dole ale może być