Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Wątek: Niezniszczalna Warka

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Gary,
    Dziękuję za ocenę moich lekcji. Nie zgadzam się z nią. Traktujesz moją inicjatywę zbyt wyniośle i lekceważąco. Chyba chcemy zapomnieć jakimi byliśmy, każdy z nas, na początku swojej drogi fotograficznej.
    Pzdr, TJ

Myślę, że to: " " miało wskazywać na żartobliwy charakter wypowiedzi

| OlyJedi Awatar gary
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
    Chyba chcemy zapomnieć jakimi byliśmy, każdy z nas, na początku swojej drogi fotograficznej.
    Oczywiscie że nie, ale sadze ze bardziej pouczajace jest pokazywanie na jak najlepszych wzorach a nie prezentoanie slabych zdjec, bedac swiadom ich bledow. Jesli bedziesz kontynuowal to Twoje wątki beda tylko skarbnica "jak nie robic zdjec".
    Pozdrawiam i bez urazy.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Gary,
    Powyższa dyskusja z Garym jest pieknym przykładem zaplątywania się w wątki pobczne. Piszesz, że skłoniły Cię do zabrania głosu i do zastosowania nieortograficznej pisowni
    WYSZUKANE ZWROTY.
    Wygląda na to, ze następna osoba po Chomskim poczuła sie dotknieta użyciem"wyszukanych zwrotów". Uważam, ze wątek się zaczyna zatracać w dziwactwach.
    Pzdr, TJ

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    A ja mam wrażenie, że nie chodzi nikomu wcale ani o zdjęcie, ani o lekcje, ale o styl pisania Tadeusza, tylko jakoś nikt się nie kwapi nazwać rzeczy po imieniu.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Oleryk
    Gość
    Noo, na temat stylu Tadeusza chyba nie powinniśmy dyskutować.
    Pan Tadeusz ma swój styl i tego nie da się zanegować. Cztając Jego posty mam wrażenie, że znalazłem sie na stronach Jane Austen
    To miał być komplement, dzisiaj już mało kto dba o "kwiecistość" wypowiedzi i wzbogacenie jej formy.
    Wiem, że wielu (zwłaszcza młodszych) forumowiczow taka maniera pisania moze razić, ale ja namawiam, czytajcie, przyswajajcie (nawet jeśli nie zamierzacie naśladować), dziś język służy tylko do wyrazania treści, o formie mało kto pamięta.

PS
    Przepraszam, to już bylo takie OT ale nie mogłem się oprzeć.
    Nadal jednak uważam, że temat wątku nie jest wart tematu wątku

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Jezyk Tadeusza jest w porzadku, pisze ladnie, sprawnie i po polsku. Podoba mi sie. Nie chodzi mi o styl, tylko o meritum.
    Jesli nad jakims kiepskim pomyslem Tadesz pastwi sie, serwujac miliony komplementow, najwyzszych lotow, to jakich slow uzyje opisujac dzielo mistrza?
    Ocena wymaga nie tylko formy ( ladna nie wadzi) ale powinna byc adekwatna do wartosci ocenianego przedmiotu.
    Nie denerwuje mnie staroswiecki styl Tadeusza, tylko te nadete do absurdy oceny i komentarze.
    Jakbym slyszal swoja daleka ciotke. Jak zobaczyla byle dzieciaka w wozeczku to piala zachwyty ( absurdalne w moim przypadku) przez godzine. Nawet jakby kota wsadzil w becik zrobilaby to samo.
    Czesc.Ch.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Chomski,
    Napisałeś:
    Jesli nad jakims kiepskim pomyslem Tadesz pastwi sie, serwujac miliony komplementow, najwyzszych lotow, to jakich slow uzyje opisujac dzielo mistrza?
    Ocena wymaga nie tylko formy ( ladna nie wadzi) ale powinna byc adekwatna do wartosci ocenianego przedmiotu.
    Nie denerwuje mnie staroswiecki styl Tadeusza, tylko te nadete do absurdy oceny i komentarze.
    Chomski, nie denerwują mnie Twoje komentarze do moich zdjęć, ponieważ takowych nie dajesz. Nie denerwują mnie Twoje powyższe słowa na temat mojej niekompetencji (cytuję: "nadete do absurdy oceny i komentarze"), bardzo emocjonalne i niesprawiedliwe, ponieważ wiadomo jak jest. Każdy może mieć swoje zdanie i je wypowiedzieć, każdy może pisać filipiki. Przyznam, ze nie rozumiem do końca Twoich intencji, ale to jest tylko moje zdanie.
    Pzdr, TJ

| OlyJedi Awatar sisman
    Mieszka w
    PIŁA-Podlasie
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Tadeusz jesteś wielki
    jeżeli ta fotografia (podkreślam, nie zdjęcie lecz fotografia) wzbudza takie emocje, to jest to już Sztuka (przez duże s).
    jak to mawiają starogreccy jewreje: szapo ba

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sisman
    Tadeusz jesteś wielki
    jeżeli ta fotografia (podkreślam, nie zdjęcie lecz fotografia) wzbudza takie emocje, to jest to już Sztuka (przez duże s).
    jak to mawiają starogreccy jewreje: szapo ba
    Halo, abstrahujac juz od tego czym jest zdjecie Tadeusza, to takie rozumowanie nie ma sensu. Cos, co po prostu wzbudza kontrowersje (tutaj nawet nie do konca samo zdjecie), nie staje sie automatycznie sztuka. To absurdalne. A zdjecie Tadeusza jest, jak kazdy widzia
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka