Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 71

Wątek: możliwość pracy w Fotopolis

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria

Odp: możliwość pracy w Fotopolis

Mnie z kolei wkurza narzekanie ludzi w pracy, że za mało zarabiają, że za dużo pracy, że wszystko be! I zawiść, że kolega zarabia więcej, robi mniej, ma lepiej.

Kurde! Zarabiaj ile Ci potrzeba i na ile cenisz swoją pracę, patrz na własne potrzeby a nie na to ile inny zarabia. Uważasz, że zarabiasz za mało - idź do szefa po podwyżkę. Nie chce dać? Szukaj innej pracy, gdzie lepiej docenią. Gdzie indziej nie chcą zapłacić ile uważasz? To może zweryfikuj swoją wartość na rynku pracy i podnieś swoje cztery litery żeby to zmienić. A nie tylko narzekaj, człowieku anonimowy.

Z jednej strony młodzi po studiach z zerową wiedzą praktyczną sypią na rozmowach kwalifikacyjnych sumy oderwane od rzeczywistości, z drugiej strony szef-burak prowadzący firmę, którą kupił mu tatuś chce młodego, po studiach, z 10 letnim doświadczeniem za minimalną krajową (+ ewentualnie jakiś grosz "pod stołem").
    Fajnie jest pójść na staż i się czegoś za darmo nauczyć, ale rzeczywistość uczy, że nauki będzie mało, kserowania, parzenia kawy czy wykonywania czynności, których inni nie chcą robić - będzie dużo. A rachunki trzeba płacić, gdzieś mieszkać i coś jeść.

Na końcu rynek i tak weryfikuje. Setki absolwentów prawa tyra za darmochę w kancelariach, żeby tylko aplikację zaliczyć. I nie mają z tym wielkiego problemu

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dr_feelgood
    Mieszka w
    www.fotowizjer.net
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta
    Setki absolwentów prawa tyra za darmochę w kancelariach, żeby tylko aplikację zaliczyć. I nie mają z tym wielkiego problemu
    Oni mają te przewagę, nad innymi którzy wybrali studia nazwijmy to mniej konkretne, że wiedzą do czego dążą i chcą to robić w zyciu. Ja świadomie z aplikacji uciekłem, żeby debili z luzi nie robić i siebie nie umartwiać. Teraz świadomie uciekam w ogóle z rynku pracy. W ogóle z kraju. Jak mówiłem nie nadaje się. Tysiące takich ludzi mysle sa, którzy zamykają kramik.

Zgadza się że młodzi mają duże wymagania finansowe , za duże w porównaniu do zarobków starszych stażem.
    Ale ten medal ma dwie strony. Wymagają tyle ile powinni zarabiać na starcie. Ludzie starsi są ciagle dymani na prawo i lewo o te kilka tysięcy miesięcznie. Wiadomo jakie płace powinny być.
    Ostatnio edytowane przez dr_feelgood ; 16.01.14 o 22:14

Krystyna1975
    Gość

Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    Wrzucę i ja swoje dwa grosze:
    Przychodzi Praktykant, zielony zupełnie. Sam się ma "nauczyć" czy "Ktoś" ma to zrobić? Kto ma zapłacić za czas "Ktosia", który będzie uczył "Świeżaka"? Czy "Ktosiowi" zostanie ujęte obowiązków? A może to jednak "Świeżak" jeszcze powinien zapłacić za możliwość nauki zawodu? Pracodawca ma to zrobić?
    Nie chcą uczyć, ok, biorą z doświadczeniem, ale niech nie chrzanią, że to staż, bo to żaden staż, najwyżej okres próbny, po którym nastąpi zatrudnienie na czas nie określony. Może nastąpiło przejęzyczenie, ktoś źle użył słowa staż i wywołał tym lawinę

---------- Post dodany o 21:38 ---------- Poprzedni post był o 21:23 ----------

Cytat Zamieszczone przez dr_feelgood Zobacz posta
    Ludzie starsi są ciagle dymani na prawo i lewo o te kilka tysięcy miesięcznie. Wiadomo jakie płace powinny być.
    A to mnie też wkurza. Zwalnia się specjalistów z doświadczeniem, a bierze studentów, bo są tańsi - nie trzeba od nich składek ZUSowskich odprowadzać. Tylko ciekawe od kogo ci studenci mają się uczyć roboty, jak doświadczonych pracowników pozwalniają. Ale to nieważne. MA BYĆ TANIO! Dobrze być nie musi.

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Krystyna1975 Zobacz posta
    Nie chcą uczyć, ok, biorą z doświadczeniem, ale niech nie chrzanią, że to staż, bo to żaden staż, najwyżej okres próbny, po którym nastąpi zatrudnienie na czas nie określony. Może nastąpiło przejęzyczenie, ktoś źle użył słowa staż i wywołał tym lawinę
    Przeca nikt nikogo do niczego nie zmusza. Pasują warunki - pracuję/odbywam staż. Nie pasuje - nie płaczę i szukam innej pracy.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dr_feelgood
    Mieszka w
    www.fotowizjer.net
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria

no cóż... biznes made in PL. Starszy ma duże wymagania finansowe. Jakim prawem?
    Alleluja gdy mamy wolny zawód i sami stoimy przy sterze.

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Przeca nikt nikogo do niczego nie zmusza. Pasują warunki - pracuję/odbywam staż. Nie pasuje - nie płaczę i szukam innej pracy.
    A gdzież by kto śmiał! Sami się dajemy *****.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    A gdzież by kto śmiał! Sami się dajemy *****.
    Oj, z dawaniem **** to głębszy problem

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Oj, z dawaniem **** to głębszy problem
    Tak, to prawda pomijając zawiłe kwestie tylnego dolnego otworu wyrzutowego(w skr. D00PA)
    co z tego że wykonywanie pewnej pracy kiedyś zostało wycenione na 5.000,00PLN netto skoro
    przyjdzie leszcz, który podejmie się tego za 1.800,00PLN netto.
    Co z tego że spier***i sprawę przecież wziął tylko 1,8k nie?
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Tak, to prawda pomijając zawiłe kwestie tylnego dolnego otworu wyrzutowego(w skr. D00PA)
    co z tego że wykonywanie pewnej pracy kiedyś zostało wycenione na 5.000,00PLN netto skoro
    przyjdzie leszcz, który podejmie się tego za 1.800,00PLN netto.
    Co z tego że spier***i sprawę przecież wziął tylko 1,8k nie?
    A inaczej kupujemy? Na co patrzymy? P R O M O C J A! Reszta już nie ważna... Taniość, ma być taniość...
    No i kółko się zamyka...

---------- Post dodany o 21:59 ---------- Poprzedni post był o 21:55 ----------

Jeszcze przetargi... jedyne kryterium cena... Ręce opadają.
    Efekty widać na każdym kroku.

| OlyJedi Awatar kris12
    Mieszka w
    KRAKÓW
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

[QUOTE=petreq;1044994]A inaczej kupujemy? Na co patrzymy? P R O M O C J A! Reszta już nie ważna... Taniość, ma być taniość...
    No i kółko się zamyka...

co do taniości to się niestety zgadza . dołączyłem od stycznia do koncernu z bardzo rozpoznawalnym produktem i ciągle słyszę drogie i drogie... albo chcemy tanio albo dobrze.
    z drugiej strony jak nie ma kasy , to i zakupy okrojone.

pl3 + Panasonic 14-42 II