Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 71

Wątek: możliwość pracy w Fotopolis

dzarro
    Gość

Odp: możliwość pracy w Fotopolis

Też nie rozumiem jaki jest powód tych bezinteresownych złośliwości. Fakt, że w fotopolo testy sprzętu robią raczej z konieczności niż pasji - trudno zresztą pasjonować się czymś tak nudnym i jałowym jak testowanie sprzętu. Większość ludzi interesuje się sprzętem - nie fotografią, a oni przynajmniej próbują publikować materiały o fotografii i to raczej tej lepsiejszej.

| OlyJedi Awatar kris12
    Mieszka w
    KRAKÓW
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

również uważam że to niezłe źródło informacji o fotografii. natomiast już dawno zauważyłem " dziwne " zdjęcia testowe zrobione jakby przypadkiem.
    pl3 + Panasonic 14-42 II

| OlyJedi Awatar Fatamorgana
    Mieszka w
    SILESIA
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria

Każdy z was ma trochę swojej racji ale chyba najważniejsze jest tu nie to co ktoś tam robi - czy bardziej testy czy zdjęcia czy porady foto- ale co proponuje i to co faktycznie daje i jakiej to jest jakości.
    Staże mają dzisiaj inny status niż kiedyś i redakcje w "trosce o koszty - kosztem jakości" zbyt często poszły w złym kierunku- zamiast fachowości od startu- taki świeżak musi się dopiero nauczyć, żeby jaka taka jakość była. Skutkiem tego mamy potem w redakcjach ludzi, którzy nazywają siebie i tytułowani są "dziennikarzami" ale ich poziom (i fachu i wiedzy ogólnej) jest taki jak... kiedyś redakcyjnych gońców.
    Właśnie dlatego potem zamiast poważania takiej pracy czytamy słowa typu "pismak, dziennikarzyna, redaktorek, pseudoredaktorek".

Testy testami- myślę, że każdy sam powinien na swój własny użytek przetestować sprzęt jakim chce działać i pracować (zarabiać na chleb).
    Natomiast gdy słyszę od kumpla, który w takiej redakcji pracował na konkretnej umowie (a jest to wytrawny fotograf a nie żaden nowicjusz w branży!) że "oni mnie oszukiwali, bo wyszło na jaw, że mi ZUSu nie płacili- a powinni!" to mi się nóż w kieszeni otwiera, bo to już nie jest ani kwestia jakości testów, ani kwestia słabego poziomu wiedzy dziennikarskiej- lecz jest to zwykłe squr...two i oszukiwanie pracownika.

Z litości nie wymienię nazwy tego medium fotograficznego o które chodzi....
    Ostatnio edytowane przez Fatamorgana ; 15.01.14 o 23:12
    3 bazy strzelnicze, kilka dział krótszego i dalszego zasięgu, amunicja, lasery, lodówa, van i...tzw. otrzaskanie.

| OlyJedi Awatar Namor1
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Praktycznie wszędzie się konkuruje ceną [niezależnie jakie opinie sie głosi] i niestety prawie wszędzie się oszczędza albo na pracowniku, albo się go nadmiernie obciąża i w rezultacie efekt jest podobny. Usługi, produkty coraz gorszej jakości. Managerowie sobie wykalkulowali, że lepiej robić badziewie, a reklamą wmawiać, że jest super.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

To przy okazji - jest robota w Krakowie. Etat, żadne wały, na stałe, w zabawkach foto. Jak ktoś zainteresowany, pisać do mnie albo od razu tu:
    https://www.dropbox.com/s/v8gw90tps2...0ost%20ver.pdf
    Wymaganie naczelne: nie być leniem

Krystyna1975
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Fatamorgana Zobacz posta
    Staże mają dzisiaj inny status niż kiedyś i redakcje w "trosce o koszty - kosztem jakości" zbyt często poszły w złym kierunku- zamiast fachowości od startu- taki świeżak musi się dopiero nauczyć, żeby jaka taka jakość była. Skutkiem tego mamy potem w redakcjach ludzi, którzy nazywają siebie i tytułowani są "dziennikarzami" ale ich poziom (i fachu i wiedzy ogólnej) jest taki jak... kiedyś redakcyjnych gońców.
    Właśnie dlatego potem zamiast poważania takiej pracy czytamy słowa typu "pismak, dziennikarzyna, redaktorek, pseudoredaktorek".
    Dokładnie. Dziś nikt nie ma ani czasu, ani chęci na to by kogoś uczyć (jeszcze sobie konkurencję wyuczy, która go z roboty wygryzie, bo się okaże, że uczeń mistrza przerósł :P ) - szuka się pracowników młodych z doświadczeniem (takie trochę kuriozum, ale jednak ma to miejsce), którzy po krótkim! czasie wdrożenia w nowe obowiązki będą pełnowartościowymi pracownikami. Słowa "staż" używa się po to, żeby komuś mniej (lub wcale!) za pracę zapłacić. Ot co. Możecie mi wymyślać od leni, ale ja swojego stanowiska (od "stażu" z daleka) nie zmienię :P
    Ostatnio edytowane przez Krystyna1975 ; 16.01.14 o 10:25

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Kryśka, ale nikt Ci się tam nie karze zatrudniać, czy startować z CV Wyluzuj
    The question is, who cares?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

A moze z drugiej strony popatrzec.
    Ja mam firme,ja place,ja wymagam.Ty masz robic i nie dyskutowac.Jesli bede chcial to nic nie bedziesz robic a bedziesz dostawac dwa razy tyle co inny,ktory dwa razy wiecej robi.Moja firma,moje peniadze,moja decyzja.
    Nie ma tak jak za komuny,ze wszyscy o wszystkim mysleli,ze decyduja.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    A moze z drugiej strony popatrzec.
    Ja mam firme,ja place,ja wymagam.Ty masz robic i nie dyskutowac.Jesli bede chcial to nic nie bedziesz robic a bedziesz dostawac dwa razy tyle co inny,ktory dwa razy wiecej robi.Moja firma,moje peniadze,moja decyzja.
    Nie ma tak jak za komuny,ze wszyscy o wszystkim mysleli,ze decyduja.
    Że tak powiem po fejsowemu, lubię to.
    Ludziom trochę się w pupach przewraca. Nie pasują warunki - nikt do niczego nie zmusza. Jakby nikomu nie pasowały, byłyby lepsze.

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Że tak powiem po fejsowemu, lubię to.
    Ja również lubię.
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"