Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: custom grip OM-D EM-5

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

custom grip OM-D EM-5

Niektórzy wielkodłoniaści użytkownicy EM-5 narzekają że małe toto i że się słabo trzyma zwłaszcza z dużym szkiełkiem ( mzd 12-40 2.8 PRO )
    Jedną z takich osób jest mój ociec, który stwierdził że jak coś jest dla niego nieodpowiednie to trzeb ato udoskonalić

Tak oto powstał taki sobie "custom grip" z anodyzowanego aluminium (amelinium ? ) oraz egzotycznego drewna.

I tak oto zrodził się miesterny plan aby takich customgripów na rynek trochę wprowadzić.

Tu rękojeść wielkością przypomina tą z z EM-1 przykręcona na dwie śruby do anodowanego aluminum wyprofilowanego tak aby przylegało do aparatu. między aluminum a dolną płaszczyzna aparatu jest guma chroniąca aparat. Całość do pszki mocowana śrubą 1/4 cala

I moje pytanie brzmi. Jak takowe coś odbieracie. Za wszelakie uwagi oczekiwania co do takiego gripa będę dźwięczny.

Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	grip_1.jpg
Wyświetleń:	510
Rozmiar:	113,1 KB
ID:	107969   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	grip_2.jpg
Wyświetleń:	501
Rozmiar:	179,1 KB
ID:	107970   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	grip_3.jpg
Wyświetleń:	479
Rozmiar:	137,5 KB
ID:	107971  

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Odp: custom grip OM-D EM-5

Wyszlo super! Nie myslales nad bardziej wielkoskalowa produkcja i sprzedaza?
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

| OlyJedi
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria

Dla mnie ładniejszy byłby w kolorze czarnym.

barmichal76
    Gość

Dla mnie brąz (drewno) jakoś nie bardzo się komponuje z aparatem. A na środkowym zdjęciu całość wygląda wręcz niezgrabnie.
    Sorry...

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

mój dziadek, jakieś 30 lat temu miał kozik z dokładnie taką samą rękojeścią... nie sądziłem że trafi ona do działu foto... cóż, sentymenty sentymentami ale nie kupiłbym tego.
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Ciekawy grip. Aczkolwiek ja bym chciał kawałek drewna który można dopasować (podpiłować) pod swoją dłoń.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar POLM
    Mieszka w
    Okolice Wrocławia
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Brak dostępu do baterii - czyli wada powielona z oryginału - mnie osobiście trochę denerwuje konieczność odkręcania gripa do wymiany baterii - szczególnie gdy to potrzebne szybko.
    OM-D E-M5 (Black) + parę stałek

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez POLM Zobacz posta
    Brak dostępu do baterii - czyli wada powielona z oryginału - mnie osobiście trochę denerwuje konieczność odkręcania gripa do wymiany baterii - szczególnie gdy to potrzebne szybko.
    Jak wyżej. Stylistyka też kontrowersyjna. Choć trzeba przyznać, że gwint do statywu wygląda na dopracowany - a to jest ponoć wada niektórych zamienników. Traktując to jako propozycję "rynkową" - wszystko pewnie zależy od ceny. Zdaje się, że w miarę sensowne zamienniki chodzą po 50-100 $.
    Ostatnio edytowane przez dzarro ; 13.01.14 o 12:41

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Do baterii dostepu nie będzie - za dużo roboty a odkręcenie nie jest takim problemem. Podobnie jak odkręcenie szybkozłączki, która zasłania klapkę baterii. Mozna by robić dziurę na klapkę ale to pracochłonne męczące i chyba zbyt osłabia materiał bo miejsca nie wiele dookoła klapki.

Kolor jest całkowicie dowolny, - moze być czarinawy może być pewnie i z mikarty

Kozik kozik... Oczywiscie że dobre skojarzenie Ociec głównie lepi koziki.

Np takie

Kształt rękojeści więc też jest polem do zmian. zwłaszcza, że skoro custom to custom a nie seryjne to można kształty kształcić

A i przepraszać nie ma za co bo właśnie pytam o odbiór więc jak się nie podoba to to bym właśnie chciał usłyszeć
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	MD085779.jpg
Wyświetleń:	418
Rozmiar:	342,7 KB
ID:	107974  

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Jeszcze trochę dopracować, walnąć napis hasselblad i będzie rynkowy hit.
    E-M1, E-PL1, Panasonic 12-35, 35-100, 60mm makro, 50-200, Vightlander 25mm, Sigma 150mm makro i worek pomniejszych manuali ... i na co mi to wszystko?