Ja jeszcze czekam na możliwość używania kompensacji ekspozycji z auto iso w trybie manualnym. No i dalsze usprawnienia AFu zawsze mile widziane![]()
Ja jeszcze czekam na możliwość używania kompensacji ekspozycji z auto iso w trybie manualnym. No i dalsze usprawnienia AFu zawsze mile widziane![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Absolutnie nie zamierzałem manipulować Twoją wypowiedzią. Jedyna myśl która mi przyświecała to ta, że właśnie to jest fajne w systemie Fuji - X że poszli w jasne zoomy i stałki. Jeszcze niech zmajstrują coś jak 16-70/2,8-4,0 i pokusa zmienienia systemu będzie trudna do przezwyciężenia...
---------- Post dodany o 20:43 ---------- Poprzedni post był o 20:41 ----------
byłoby fajnieno i mogliby trochę popracować nad menu bo obecne jest trochę koślawe... i jeszcze parę innych drobiazgów by się zdało do poprawienia
Mały...
A tu widać, że Fuji zrobił dobrze to, co Nikon zepsuł:
http://s267.photobucket.com/user/mov...d0b80.gif.html![]()
ciekawe jak się go będzie trzymać? czy będzie wygodny? Jak coś jest "za małe" to też jest źle
Jest taki sam, jak X-E1, a ma wygodniejszy grip (+ możliwość dołączenia battery gripu), więc wróżę całkiem niezły uchwyt.
Czyli wielkościowo przynajmniej dla mnie OK - coraz bardziej mi się podoba ale wole chyba wizjer mieć z boku aniżeli na środku. Fajnie, że coś takiego się w systemie pojawi - dla każdego coś miłego![]()
Powiększony grip to bardzo dobra decyzja. Wygląda na to, że będzie wygodniejszy niż poprzednicy. Tylko chyba zrezygnowali z wbudowanej lampy, tak sądzę po fotkach. Szkoda.
Co do wcześniejszej dyskusji o obiektywach, to te w Fuji uważam za bardzo sensowne. A jak ktoś bardzo chce coś małego to też 2 naleśniki znajdzie.
A Ci najlepsi oferują jedno i drugie, czyli zoomy jasne i ciemne, zoomy duże i małe (naleśniki), stałki niezbyt jasne i bardzo jasne, stałki duże, mniejsze i najmniejsze ... a do tego korpusy w każdym rozmiarze. Jednym słowem dywersyfikacja wręcz przykładowa.
---------- Post dodany o 10:07 ---------- Poprzedni post był o 10:05 ----------
Które to zapnie do dużego korpusu![]()
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Malutkie lustro? Przecież Df jest wielkości D600, tylko trochę bardziej kanciasty. Na tym gifie nawet obiektyw się nie zmieścił w całości, a to jeden z najmniejszych obiektywów Nikona (obok zooma Fuji, który jest jednym z większych szkieł w tym systemie).