Jest tylko pytanie, kto i na podstawie jakich kryteriów miałby decydować, jakie zdjęcie można umieścić w galerii?
Łatwo odsiać zdjęcia w oczywisty sposób niepoprawne technicznie.
Jest tylko pytanie, kto i na podstawie jakich kryteriów miałby decydować, jakie zdjęcie można umieścić w galerii?
Łatwo odsiać zdjęcia w oczywisty sposób niepoprawne technicznie.
Saboor - i tu jest problem bo trzeba wybrać osoby, które będą oceniać co jest tym gniotem a co nie. Kto miałby wybrać te osoby? Wbrew intencją stworzylibyście totalne TWA ze zdjęciami, które będą się podobać określonej widowni. Popatrz - są też zdjęcia ze skrajnymi ocenami, ludzie dają 4-5ki ale 1ki też się pojawiają.
I druga sprawa - nie przesadzajmy z tą galerią, to nie ołtarzyk. Mnie nie przeszkadza, że ktoś wstawia zdjęcia, które mi się nie podobają. Galeria publiczna to inna sprawa i tu są przecież obwarowania.
Są fora gdzie też galeria jest podobnie umieszczona jak u nas, tylko, że nie ma systemu ocen i jakoś nie pojawiają się tam dyskusje o jakości tych galerii...
Co do tej oceny i rad w wątkach to też bym nie przesadzał - ile jest wstawek z zerowym komentarzem? Ile jest komentarzy typowo kumpelskich?
Taki się nie znajdzie, nawet grupa "takich" nie poradzi. Tego typu restrykcje mogą być wprowadzane jak powstaje forum, potem
jest za późno. Jest jednak na to lekarstwo: oceny(bez obraźliwych komentarzy) w galerii. I zwrot ku wątkom autorskim, to nie boli
a pożytek niesie.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Chiba mega off-top się zrobił...
Nie da rady nikogo "ustanowić" jak pisałem to można zrobić tylko na starcie.
Może powinno się do niej tak podchodzić w sumie to pochodna wernisażu a tam byle prac autora się nie wystawia tylko najlepsze.
Tu jest i system ocen i możliwość komentowanie, więc siłą rzeczy i oportuniści i zwolennicy danej natychmiast się znajdą.
Bo persie "nie wypada" tego się nauczyliśmy, ale i oduczyć się da tylko.... komu się chce.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
sprzedam - ZD40-150 f3,5:4,5 (stan sklepowy) - 550
sprzedam - Klapki zabezpieczające Karty CF do E330 - ostatnie 3 szt w Polsce
www.k2-stal.pl
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Ostatnio edytowane przez Krystyna1975 ; 12.01.14 o 17:45
Nie Krysiu, nie zapomniałem. Widzisz jestem w pełni ukształtowanym bytem,
internetowej rzeczywistości i mam świadomość jak różne są gusta i guściki.
Pamiętasz jednak takowe powiedzenie: jeżeli jeden Ci powie, że jesteś pijana - wal w górny przedni otwór wlotowy(mordę)
jeżeli dwóch - lepiej się zastanów, natomiast gdy odezwie się trzeci.... po prostu kładź się i zacznij leczyć kaca.
Tak jest i z gniotem i dobrym zdjęciem choć jest subtelna różnica. Dobrą Fotografię Chcesz oglądać dla przyjemności a nie z musu.
A! no i ta dobra trzyma się pewnych zasad obrazu, mianowicie coś pokazuje o czymś gada jak rysunki na ścianach jaskiń, noo...
prawie bo tu jeszcze mamy kwestię wierności odwzorowania czy surrealistycznego przekazu(nie mylić z maziajem).
Tak że jak widzisz Sama, nie zapomniałem, ba! Napisałem: takiego jednego czy "takiej" grupy nie da się stworzyć.
Ot i cała tajemnica Wiary.
---------- Post dodany o 16:55 ---------- Poprzedni post był o 16:53 ----------
Przykro mi Mirku(jak zwykle gdy mam uciechę)że Cię zawiodę: teczka jest już dość opasła z sygnaturą: DW
A demoralizacja osiągnęła punkt kulminacyjny.