Strona 99 z 99 PierwszyPierwszy ... 4989979899
Pokaż wyniki od 981 do 990 z 990

Wątek: Pełne wersje oprogramowania za free

  1. #981
    Administrator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Jacek_Z
    Dołączył
    Feb 2012
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Posty
    1.166
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria
    Przeszkadza, bo nie chcę. Mam 12 TB zdjęć na 8 dyskach.

  2. #982
    Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    Trochę tu, trochę tam
    Posty
    11.027
    Siła reputacji
    267
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Przeszkadza, bo nie chcę. Mam 12 TB zdjęć na 8 dyskach.
    I co? Masz podłączone wszystkie do kompa? Importuje Ci z wszystkich czy tylko z określonych lokalizacji np Pulpit, Obrazy, Dokumenty itp?
    W moim wątku numer zdjęcia jest w nazwie pliku.
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy

  3. #983
    Administrator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Jacek_Z
    Dołączył
    Feb 2012
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Posty
    1.166
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria
    Diabli wiedzą skąd. Pewnie zewsząd. Ale to nieistotne. W sumie zdjęcia mam i tak tylko w dwóch lokalizacjach (Obrazy i mój katalog - Różne). Nie mam zdjęć na pulpicie ani w dokumentach. Mam porządek.
    Żadnego zewnetrznego dysku nie mam podłączonego do kompa, jak nie potrzebuję z niego zdjęć. Jak podłączę to zaczną mi LR i tego typu aplikacje robić biblioteki. Po kiego grzyba, jak ja potrzebuje jeden czy dwa pliki?

  4. #984
    | OlyJedi Awatar Marek61
    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    RYBNIK
    Posty
    397
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Diabli wiedzą skąd. Pewnie zewsząd. Ale to nieistotne. W sumie zdjęcia mam i tak tylko w dwóch lokalizacjach (Obrazy i mój katalog - Różne). Nie mam zdjęć na pulpicie ani w dokumentach. Mam porządek.
    Żadnego zewnetrznego dysku nie mam podłączonego do kompa, jak nie potrzebuję z niego zdjęć. Jak podłączę to zaczną mi LR i tego typu aplikacje robić biblioteki. Po kiego grzyba, jak ja potrzebuje jeden czy dwa pliki?
    LR samodzielnie importuje zdjęcia, bez wywołania okna importu, akceptacji itd. ???
    Używam LR od ver. 3.0 i z taką funkcją/działaniem programu się nie spotkałem.
    Fakt jest w panelu: Preferences opcja -> "Import Options -> Show import dialog when a memory card is detected" ale i tak skutkuje to pojawieniem się okna dialogowego importu.
    Oczywiście jeżeli ją zaznaczymy.
    Zapomniałem, można uaktywnić funkcję "Auto Import" ale też musi być świadomie uaktywniona. Program śledzi wtedy wybrany katalog, domyślnie jest ...\Pictures. Może własnie ta funkcja jest u Ciebie uaktywniona?
    Ostatnio edytowane przez Marek61 ; 29.03.20 o 13:00

  5. #985
    Administrator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Jacek_Z
    Dołączył
    Feb 2012
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Posty
    1.166
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria
    PS był przed LR. Chronologicznie. Nie mam zamiaru się wprawiać w obsłudze wielu programów. Wystarcza mi PS z ACR i aplikacja nikonowska, też do wywoływania RAW czyli NEF. Spisuje się pod pewnymi względami lepiej niż ACR (kolor). Nie potrzebuję LR, nie znam go, nie chcę poznać. Mam zamiar nauczyć się C1.
    Luminara 3 chciałem przetestować, by wiedzieć, czy polecić go uczniom z klasy foto, technikum. Bo to darmowe narzędzie. Oni maja teraz zdalne nauczanie, a na domowych komputerach nie mają PSa. Na czymś muszą obrabiać. Najlepiej na czymś podobnym do PS, bo egzamin zawodowy jest na PS.
    Chyba będą musieli zainwestować w elements. Choć podobno Adobe ma zamiar dać PSa czasowo za darmo, ale mowa o studentach.

  6. #986
    Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    Trochę tu, trochę tam
    Posty
    11.027
    Siła reputacji
    267
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Luminara 3 chciałem przetestować, by wiedzieć, czy polecić go uczniom z klasy foto, technikum. Bo to darmowe narzędzie.
    MZ chybiony pomysł.
    Luminar3 nie jest darmowy, jest/była okazja pobrać w pełni funkcjonalną aplikację wersji poprzedniej. Najnowsza wersja to Luminar4 i też nie jest darmowy.
    Jeżeli chcesz coś polecić, zastanów się nad GIMP-em. Jest w pełni darmowy a wg wielu nie ustępuje PS- owi.
    W moim wątku numer zdjęcia jest w nazwie pliku.
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy

  7. #987
    Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    Gorlice
    Posty
    20.236
    Siła reputacji
    382
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    ...Najlepiej na czymś podobnym do PS, bo egzamin zawodowy jest na PS.
    Chyba będą musieli zainwestować w elements. Choć podobno Adobe ma zamiar dać PSa czasowo za darmo, ale mowa o studentach.
    A może Darktable ? Wieki temu czytałem, że Darktable powołany został do życia przez ludzi którzy odeszli z Adobe, że działa na podobnym silniku. Nie przytoczę linków bo to dawno było, ale coś w tym jest.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||popieram stopkę Krakmana ||

  8. #988
    Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andtor2
    Dołączył
    Apr 2009
    Posty
    8.348
    Siła reputacji
    226
    Moja galeria
    To raczej duet, Gimp + Darktable (do RAW), jak poprzednio był Photoshop + ACR (do RAW), ale przestawić się będzie bardzo ciężko.
    Ostatnio edytowane przez andtor2 ; 29.03.20 o 18:12
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

  9. #989
    Zwycięzca popRAWki Awatar paparapa
    Dołączył
    Jan 2018
    Mieszka w
    Wrocław
    Posty
    941
    Siła reputacji
    66
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    To raczej duet, Gimp + Darktable (do RAW), jak poprzednio był Photoshop + ACR (do RAW), ale przestawić się będzie bardzo ciężko.
    Soft z Adobe i Darktable to dwie skrajności i "filozofie". Jak na razie korporacyjnym standartem jest Adobe. Teraz powoli łamie regułę Affinity. Jest płatny, ale niezbyt drogi. Podobny do PSa i nie "miesza" w głowie i nawykach jak Darktable.
    Ze znanych mi paru osób bawiących się tym programem, dosłownie jedna całkowicie nad nim panuje . Pozostałe ciągle z czymś się borykają.
    Owszem można robić nim fajne zdjęcia, ale to kosztuje czas, trud i nerwy . Więc w sumie darmowy nie jest .

  10. #990
    | OlyJedi Awatar jck
    Dołączył
    May 2013
    Mieszka w
    u stóp Beskidu Małego
    Posty
    620
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez paparapa Zobacz posta
    (...)Ze znanych mi paru osób bawiących się tym programem, dosłownie jedna całkowicie nad nim panuje (..).
    A znamy ją? Czym się tu krygować.

Podobne wątki

  1. Czarne wersje Olympusów 12 mm f/2,0 oraz 45 mm f/1,8
    By Tomek_K in forum Obiektywy micro 4/3
    Odpowiedzi: 77
    Ostatni post / autor: 30.09.12, 10:33
  2. czy mogę zainstalować polską wersję językową do Mjm 5.0
    By cuba2009 in forum Aparaty kompaktowe
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 15.01.10, 14:09
  3. 1,8/50mm różne wersje
    By beeble in forum Sprzęt
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 26.03.08, 20:21
  4. Odpowiedzi: 23
    Ostatni post / autor: 12.12.07, 15:59

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.