Czołem DeWuTe!
Fajnie, że zasiliłeś wątek, ale muszę poczynić kilka uwag (bynajmniej nie w kwestii samych zdjęć). Po pierwsze zmniejsz ich rozmiar. Po drugie obracaj pionowe kadry - nie każdy ogląda na laptopie, czy smartfonie, którymi można kręcić. Wreszcie po trzecie staraj się pisać co dana fotografia przedstawia i gdzie była zrobiona - nie wszyscy znają te obiekty i miejsca (numerowanie nie jest wtedy konieczne). Tyle ode mnie w kwestiach formalnych, śmiało wstawiaj dalej kolejne foty.
248. Tower Hill Memorial w Londynie.
![]()
Ostatnio edytowane przez Operator ; 21.02.15 o 09:55
Dziękuję za uwagę,
za późno się zorientowałem, że zdjęcia weszły "położone" i nie zdołałem ich odkręcić. Chyba trzeba uważać przy ładowaniu. Chyba ze jest jeszcze jakiś sposób na "kręcenie" zdjęciami, którego nie znam. Wtedy proszę o podpowiedź bo na forum nie udało mi się doszukać.
Co do opisu - wszystkie zdjęcia z cmentarza Rakowickiego w Krakowie. Dwa zdjęcia dotyczą pamięci Ukraińców - ofiar obozu jeńców w Dąbiu z lat 1919-1920.
Jedno zdjęcie - to pomnik pamięci żołnierz września 39r. Popiersie - bardzo wdzięczne - to jest pomnik żony rzeźbiarza Koniecznego - Zagremma Konieczna.
No i ostatnie to nieduża drewniana "ikonka" postawiona na nagrobku.
Mam nadzieję, że te zdjęcia mieszczą się w temacie wątku.
Pozdrawiam
---------- Post dodany o 19:40 ---------- Poprzedni post był o 18:16 ----------
Hej.
Co do rozmiaru wstawianych zdjęć, to wstawiłem je standardową metodą jako załączniki i zostały one zmniejszone automatycznie do dopuszczalnego rozmiaru.
Czyżbym robił coś nie tak, ze są zbyt duże?
Jeśli tak to proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam DeWuTe
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
Drobiazgi z drzwi kościelnych
"Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
Fuji X-T3 + XZ-2
Fuji X-T3 + XZ-2