Dzięki za odpowiedź.
Była w wątku prezentowana zarówno ta z Nowego Jorku, jak i Paryża. W drugim mieście, są mniejsze repliki słynnej statuy, które tu kiedyś wrzuciłem.Przedstawiać nie trzebaLiberty Island, tu też nie wchodziłem na górę
![]()
Kolejny też nie wymagający przedstawiania obiekt, z Narodowego Sanktuarium Chrystusa Króla w Almadzie.
![]()
Za New York Public Art Curriculum: Oprócz uderzającego koloru, Red Cube wyróżnia się również na tle otaczającej architektury, ponieważ wszystkie jego linie są przekątnymi, podczas gdy budynki składają się z poziomych i pionowych linii. Dodatkowo, rzeźba stoi nieco niepewnie na jednym rogu, podczas gdy budynki, przeciwnie, są solidnie ułożone.
The Sphere - Fritz Koenig - Nowy Jork
Ucierpiała 11 września 2001 roku, odrestaurowana, stoi w Liberty Park obok Pomnika Ground Zero
Zdjęcie Michaela Riegera z 21.09. 2001 roku (całkiem przypadkiem oba zdjęcia z 21 września)
Ostatnio edytowane przez lisiajamka1 ; 7.01.19 o 12:38
Dzięki za wyczerpujące wyjaśnienie.
Szczerze mówiąc, cała strefa którą zrewitalizowano kompletnie mi nie leży. Moim zdaniem lepiej było odbudować wszystko tak, jak wyglądało przed katastrofą. Stare wieżowce WTC były kapitalne i dużo lepiej komponowały się z otoczeniem.Zamieszczone przez lisiajamka
Też jakaś abstrakcyjna i paskudnarzeźba o nazwie '' Parea'' z ul. Järnvägsparken w Sztokholmie.
![]()