OMD E-M10 II, 14-42; 70-300 (duży E); Raynox MSN-202, DCR-250
Moje wątki:
Rafałowe pierwsze kroki
Raynox DCR250 vs MSN202
jest trochę lepiej, 15 nawet mi się podoba![]()
No zaraz lepiej![]()
The question is, who cares?
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Moje wątki:
Rafałowe pierwsze kroki
Raynox DCR250 vs MSN202
Mój komentarz był w takim tonie ponieważ kilka osób wcześniej zwracało Ci uwagę odnośnie rozmiaru, podając : " Do Autora wątku: nie ma sensu wrzucać zdjęć większych niż 1200px dłuższy bok." Jakie później wstawiłeś sam wieszFajnie, że Ci się chce. Te poprawione są OK pod tym względem.
Nie ma pikselozy. Jest widoczny nieco szum, a to jest duża różnica. Po przeskalowaniu zdjęć na mniejszy rozmiar zazwyczaj jest potrzeba lekkiego podostrzenia i w tych zdjęciach to by się przydało.
Nocne rób wtedy gdy niebo nie jest jeszcze całkowicie czarne. Efekt będzie lepszy mz. Skrócą się też nieco czasy naświetlania i w związku z tym szum też będzie mniejszy.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
W zasadzie co racja to racja, kubeł zimnej wody czasem się przydaje, przynajmniej szybko się nauczyłem jak zmieniać rozmiary zdjęcia w PS
Dzięki za podpowiedzi, następnym razem wybiorę się na fotki troche wcześniej jak niebo nie będzie zupełnie czarne. No i pokombinuję z ostrością, balansem bieli i prostowaniem![]()
Moje wątki:
Rafałowe pierwsze kroki
Raynox DCR250 vs MSN202
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||