Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 94

Wątek: Nieźle się zaczyna - E-520

| OlyJedi
    Mieszka w
    Piaseczno
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Odp: Nieźle się zaczyna - E-520

Cytat Zamieszczone przez specta Zobacz posta
    Mam tylko jedno pytanie czy ten 14-45mm przy zbliżonym f do tego mojego kitowego 14-42mm to jest rzeczywiście jakiś przełom ?
    Wręcz przeciwnie, 14-45 jest gorsze niż 14-42. Oba to są kitowe obiektywy, 14-45 był starszy, zastąpił go 14-42.

Jeżeli chcesz zmienić na coś lepszego to rozejrzyj się za 14-54 używany w wersji pierwszej. Wspomniane 40-150 to bardzo fajne szkiełko.

Awatar specta
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria

Marzy mi się 50mm, ale... marzyć zawsze można

---------- Post dodany o 15:01 ---------- Poprzedni post był o 15:00 ----------

Cytat Zamieszczone przez via Zobacz posta
    Wręcz przeciwnie, 14-45 jest gorsze niż 14-42. Oba to są kitowe obiektywy, 14-45 był starszy, zastąpił go 14-42.

Jeżeli chcesz zmienić na coś lepszego to rozejrzyj się za 14-54 używany w wersji pierwszej. Wspomniane 40-150 to bardzo fajne szkiełko.
    40-150 namierzyłem w kilku miejscach. W zasięgu cenowym. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
    „Chociaż fotografie nie mogą kłamać, kłamcy mogą fotografować.” Lewis Hine

| OlyJedi Awatar jarek_gd
    Mieszka w
    lubuskie
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

Marzy mi się 50mm, ale... marzyć zawsze można

---------- Post dodany o 15:01 ---------- Poprzedni post był o 15:00 ----------

40-150 namierzyłem w kilku miejscach. W zasięgu cenowym. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Śledź naszą giełdę. Robi się coraz ciekawiej
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”

Ted Grant

Awatar krisder
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Angry Odp: Nieźle się zaczyna - E-520

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Cos konkretniejszego moze masz?? bo nie lapie.Fakt zlosliwym bardzo,ale nie uwlaczam.

No patrząc na licznik postów masz prawo "nie łapać" ale ja tego żółwika co walnął focha długo nie zapomnę
    E-5+HLD-4, E-520,ZD 12-60, ZD-14-54, , ZD-35 macro,Sigma 50-500 f/4-6,3 EX DG HSM, FL-35R

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez krisder Zobacz posta
    No patrząc na licznik postów masz prawo "nie łapać" ale ja tego żółwika co walnął focha długo nie zapomnę
    Zabij,ale nie moge skojarzyc.
    Jesli urazilem to wysle Ci flache,abo dwie.Placisz za przesylke????Dla pewnosci ubezpiecze,podaj na jaka sume,bo to tez kosztuje.
    I sie nie denerwuj-przeczytaj moja stopke.

| OlyJedi Awatar jarek_gd
    Mieszka w
    lubuskie
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Zabij,ale nie moge skojarzyc.
    Jesli urazilem to wysle Ci flache,abo dwie.Placisz za przesylke????Dla pewnosci ubezpiecze,podaj na jaka sume,bo to tez kosztuje.
    I sie nie denerwuj-przeczytaj moja stopke.
    Pochyl się nad Mirka stopką
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”

Ted Grant

Awatar krisder
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Nie no, aż taki pamiętliwy to nie jestem ale przyznaje że trochę mnie zabolało kiedy na jak się okazało banalne pytanie wszyscy odesłali mnie do instyrukcji. Mój problem polegał na tym że byłem poza domem i takowej przy sobie nie posiadałem. Dzisiaj wiem że mogłem o tym wspomnieć a nie się unosić honorem i odszczekiwać kolegom.
    Ostatnio edytowane przez krisder ; 3.01.14 o 20:14
    E-5+HLD-4, E-520,ZD 12-60, ZD-14-54, , ZD-35 macro,Sigma 50-500 f/4-6,3 EX DG HSM, FL-35R

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

@specta, osobiście sugerowałbym polowanie na ZD14-54. Parę miesięcy temu naszemu forumowemu koledze udało się za jakieś 600 zł dostać, co uważam za naprawdę dobrą cenę. Ja swój używany ponad rok temu kupiłem za 1200, a i tak uważam, że był to bardzo dobry zakup. Od czasu jak zmieniłem kitowy 14-42 na 14-54, praktycznie 90% zdjęć robię tym drugim i czasem zmieniam na 40-150.
    The question is, who cares?

Awatar specta
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    12
    Moja galeria

40-150 już znalazłem w bardzo dobrej cenie. Człowiek chce wysłać paczkę do Warszawy, ale czy tak się kupuje obiektyw ? Bez oglądania? Czy tak się kupuje cokolwiek?

---------- Post dodany o 08:56 ---------- Poprzedni post był o 08:39 ----------

Cytat Zamieszczone przez krisder Zobacz posta
    Nie no, aż taki pamiętliwy to nie jestem ale przyznaje że trochę mnie zabolało kiedy na jak się okazało banalne pytanie wszyscy odesłali mnie do instyrukcji. Mój problem polegał na tym że byłem poza domem i takowej przy sobie nie posiadałem. Dzisiaj wiem że mogłem o tym wspomnieć a nie się unosić honorem i odszczekiwać kolegom.
    krisder kiedyś miałem taką fajną maszynę Ford'a Probe. Oczywiście byłem stałym bywalcem forum traktującym o tym samochodzie. Administratorem był tam wtedy niejaki "Kocureq" Nawet nie wiesz ile razy chciałem tam zamieścić posta. I to wydaje mi się na poważne tematy. Ludzie już mi zaczynali odpisywanie a Ten, usuwał post, bo niewłaściwy temat, bo coś, bo coś tam nie zgodnego z regulaminem. Żeby to jeszcze było coś strasznego. Gdybym chociaż zdjęcie swojej d... zamieszczał to rozumiem... Ależ mnie to wkurzało. Odsyłanie do instrukcji to standard - chcieli dobrze. ?
    „Chociaż fotografie nie mogą kłamać, kłamcy mogą fotografować.” Lewis Hine

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

40-150 już znalazłem w bardzo dobrej cenie. Człowiek chce wysłać paczkę do Warszawy, ale czy tak się kupuje obiektyw ? Bez oglądania? Czy tak się kupuje cokolwiek?
    Ja tak kupiłem i żyję.
    The question is, who cares?