„Chociaż fotografie nie mogą kłamać, kłamcy mogą fotografować.” Lewis Hine
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in Black and white, you photograph their souls!”
― Ted Grant
Nie no, aż taki pamiętliwy to nie jestem ale przyznaje że trochę mnie zabolało kiedy na jak się okazało banalne pytanie wszyscy odesłali mnie do instyrukcji. Mój problem polegał na tym że byłem poza domem i takowej przy sobie nie posiadałem. Dzisiaj wiem że mogłem o tym wspomnieć a nie się unosić honorem i odszczekiwać kolegom.
Ostatnio edytowane przez krisder ; 3.01.14 o 20:14
E-5+HLD-4, E-520,ZD 12-60, ZD-14-54, , ZD-35 macro,Sigma 50-500 f/4-6,3 EX DG HSM, FL-35R
@specta, osobiście sugerowałbym polowanie na ZD14-54. Parę miesięcy temu naszemu forumowemu koledze udało się za jakieś 600 zł dostać, co uważam za naprawdę dobrą cenę. Ja swój używany ponad rok temu kupiłem za 1200, a i tak uważam, że był to bardzo dobry zakup. Od czasu jak zmieniłem kitowy 14-42 na 14-54, praktycznie 90% zdjęć robię tym drugim i czasem zmieniam na 40-150.
The question is, who cares?
40-150 już znalazłem w bardzo dobrej cenie. Człowiek chce wysłać paczkę do Warszawy, ale czy tak się kupuje obiektyw ? Bez oglądania? Czy tak się kupuje cokolwiek?
---------- Post dodany o 08:56 ---------- Poprzedni post był o 08:39 ----------
krisder kiedyś miałem taką fajną maszynę Ford'a Probe. Oczywiście byłem stałym bywalcem forum traktującym o tym samochodzie. Administratorem był tam wtedy niejaki "Kocureq" Nawet nie wiesz ile razy chciałem tam zamieścić posta. I to wydaje mi się na poważne tematy. Ludzie już mi zaczynali odpisywanie a Ten, usuwał post, bo niewłaściwy temat, bo coś, bo coś tam nie zgodnego z regulaminem. Żeby to jeszcze było coś strasznego. Gdybym chociaż zdjęcie swojej d... zamieszczał to rozumiem... Ależ mnie to wkurzało. Odsyłanie do instrukcji to standard - chcieli dobrze. ?
„Chociaż fotografie nie mogą kłamać, kłamcy mogą fotografować.” Lewis Hine