a może tylko chłodzenia? dobrego chłodzenia matrycy?
albo aż![]()
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
Ostatnio edytowane przez Iwo ; 4.01.14 o 17:29 Powód: nie obrażamy innych Epi
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Dzięki Jan_S, super zdjęcia z 16-50mm, zwłaszcza to z truskawką. Porównanie gabarytów duetów NX30+85mm 1,4 vs E-M1+75mm 1,8.
Obiektyw jaśniejszy i pokrywający większy obrazek ma wadę - jest cięższy... straszne.. ludzie nawet pod PENy podpinają zacne 12-60mm 2,8-4.0 i nie płaczą. Nie dogodzisz. Ja tam wolałbym wręcz by było jak Voigtlandery full metal jacket niż zalatywało lekkim plastikiem.
Ostatnio edytowane przez Iwo ; 4.01.14 o 17:30
Jeszcze tu kilka fotek http://www.flickr.com/photos/samsung...7639339377905/
Jakoś nie widzę aby na innych forach informacja o nowościach Samsunga spotkała się z jakim większym zainteresowaniem. Osobiście jestem zarejestrowany na kilku zagranicznych forach (związanych z Fuji) i nawet nikt nie zamieścił do tej pory wzmianki na temat tych nowości. Na dpreview ruch robi głównie subforum Samsunga, a w działach m4/3 czy Fuji cisza, nikt się specjalnie tą nowością nie interesuje.
Mnie osobiście podoba się to co pokazał Samsung ale jeszcze daleka droga aby ten Samsung detronizował cokolwiek. Ludzie za to nadal "podniecają" się E-M1, Sony A7 choć co oczywiste już w mniejszym stopniu.
Ostatnio edytowane przez Iwo ; 4.01.14 o 17:30
Pierwsze zdjęcia z 16-50 f/2-2.8 i NX30 wyglądają zachęcająco, nawet bardzo. Tam gdzie powinno być ostro jest ostro, i tło jest przyjemnie rozmyte. Ciekawe jak będzie się sprawował w rogach i jak wypadnie w testach. Wciąż jestem zaskoczony tą premierą.
Bardzo dobry krok Samsunga - Adobe Photoshop Lightroom 5 w zestawie.