Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 120

Wątek: Nowosci Samsunga

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Odp: Nowosci Samsunga

Ano mozna. W sumie za te cene mozna nabyc lustrzankowa Sigme 35/1.4 - bardzo chwalona za jakosc obrazka. Tylko, ze to "kundel" Ale faktem jest, ze nawet nowy, jasniejszy, pelnoklatkowy Nikon 35/1.8 ma MSRP 599$, czyli okolo 2000 zl...
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Stabilizowany Canon 35mm f/2 też kosztuje ok 2000zł.

No cóż, mam nadzieję, że dzięki premierom Samsunga (i innych producentów) ceny będą coraz sensowniejsze.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Jak na razie, to każda kolejna premiera to szok cenowy... no może poza 18-35 Sigmy botu cena w okolicach 3 tys. Była raczej miłym zaskoczeniem
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Tylko Sigma to Sigma, zawsze byla tansza od "firmowych" szkiel. Podejrzewam, ze cos takiego N lub C do FF kosztowaloby z 6-8 tys.
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    No, ja bym wolał wydać 600zł i odkręcić kawałek plastiku i czasem wykadrować niż wydać 3200zł. Zresztą kto co woli. Ale chodziło mi tylko o to aby pokazać jak jesteśmy łupieni przez producentów. Na miejscu Sigmy zrobił bym nową wersję tych szkiełek pod pełną klatkę i kosił bym 4x tyle
    Tyle, że nawet po wyadrowaniu w rogach jest takie g... tzn mydło, że żal d... ściska tzn. szczypie w oczy.

A dwa, jaki to sens wydawać kilka tysięcy PLN na body aby potem bidować na szkłach? Nie lepiej zostać na APS-C.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Zawsze najwięcej obaw było ze względu na AF "kundelków" ale przy ostrzeniu po kontraście nie powinno być takich problemów.
    Ja sam przekładam w P. szkła firmowe nad Sigmę, firma produkuje dobre optycznie, ostre szkła ale brakuje mi tego czegoś - pewnie jestem przyzwyczajony do innej kolorystyki, kontrastu...
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Zawsze najwięcej obaw było ze względu na AF "kundelków" ale przy ostrzeniu po kontraście nie powinno być takich problemów.
    Ja sam przekładam w P. szkła firmowe nad Sigmę, firma produkuje dobre optycznie, ostre szkła ale brakuje mi tego czegoś - pewnie jestem przyzwyczajony do innej kolorystyki, kontrastu...
    Pewien wdowiec drugi raz się ożenił. Ale ciągle narzekał, że nowa żona gorzej gotuje od starej, ciągle nie ten smak. Pewnego razu przesoliła znacznie ... i usłyszała od męża "No wreszcie uzyskałaś kochanie ten smak o jaki mi cały czas chodziło".

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Tyle, że nawet po wyadrowaniu w rogach jest takie g... tzn mydło, że żal d... ściska tzn. szczypie w oczy.
    Tu są zdjęcia bez kadrowania przy f/2.8:
    http://bez-lustra.pl/testy/a7crop/sigma30-02.jpg
    http://bez-lustra.pl/testy/a7crop/sigma30cf-02.jpg
    Moim zdaniem po wykadrowaniu do 35mm w rogach będzie przyzwoicie.

A dwa, jaki to sens wydawać kilka tysięcy PLN na body aby potem bidować na szkłach? Nie lepiej zostać na APS-C.
    A jaki jest sens wydawać kilka tysięcy na body FF, a potem jeszcze kilka tysięcy na ciemną stałkę? Nie lepiej zostać przy APS-C lub m4/3?
    Ostatnio edytowane przez sando ; 8.01.14 o 18:11

dzarro
    Gość

A jaki jest sens pisać o bzdetach typu - jak zaadaptować stałkę m4/3 do aparatu w formacie 6x9, w wątku poświęconym Samsungowi NX30?

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Pewien wdowiec drugi raz się ożenił. Ale ciągle narzekał, że nowa żona gorzej gotuje od starej, ciągle nie ten smak. Pewnego razu przesoliła znacznie ... i usłyszała od męża "No wreszcie uzyskałaś kochanie ten smak o jaki mi cały czas chodziło".
    A tak w niesmak. dla niektórych to tylko contax albo leica, jak mam mniejsze wymagania ale przyzwyczajeń nie zmienię - polubiłem pewną sygnaturę i tego się trzymam - Sigmy mam dwie, dobre uniwersalne szkła zwłaszcza tania UWA ale nic poz tym.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)