Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 120

Wątek: Nowosci Samsunga

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Nowosci Samsunga

Nono, Samsung nadal walczy - NX30 i zoom 16-50/2-2.8 czyli poraz pierwszy w bezlusterku zoom z f < 2,8!
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...f2-28-s-ed-ois
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=18110&samsung-nx30
    Ostatnio edytowane przez sylwiusz ; 2.01.14 o 18:34
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: Nowosci Samsunga

Wygląda na to, że 5 minut sławy E-M1 właśnie minęło. Podoba mi się ten Samsung, w szczególności obiektyw.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Korpus w sumie bez szalu, choc parametry przyzwoite i pewnie idac sladem nowych NX10/NX20 zacznie z dobra cena okolo 4000 zl, ale szklo bardzo ciekawe faktycznie, jesli okaze sie mile optycznie i wrzuca jeszcze na nie dobra cene.
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

| OlyJedi Awatar hellbike
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

No... planowalem wyprzedaz swojego systemu samsunga, ale teraz poczekam na ceny i przemysle swoj wybor :3

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Wygląda na to, że 5 minut sławy E-M1 właśnie minęło. Podoba mi się ten Samsung, w szczególności obiektyw.
    Może nie do końca... Olympus robi aparaty solidne i dopracowane. Jak bardzo dopracowane to widzę teraz porównując z Fuji. Samsung zaś jak dotąd niczym specjalnym nie zachwycił. Niby aparaty przyzwoite, niby optyka ciekawa ale ciągle im brakuje tego czegoś co sprawia że o NXach się marzy tak jak marzy się o m4/3 czy X-sach od Fuji

Cena pewnie będzie wyższa niż sugerowane przez sylwiusz'a 4 koła. Z taką ceną kiedyś debiutował NX20... wtedy "tak dobrze" się sprzedawał że Samsung dodawał tablet w prezencie. Jak będzie teraz? zobaczymy. W każdym razie wygląda to to na solidny amatorski korpus, a z tym obiektywem może powalczyć i o ambitniejszego fotoamatora.
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

no.... ekhm... solidny amatorski korpus? *.* A 16-50 2.0-2.8 to szklo "ambitnie amatorskie"?

Jej... nx1000 musi byc wiec chyba aparatem zabawkowym, a zestaw stalek 16 2.4/30 2.0/50 1.8/85 1.4 jest wprost wymarzony dla fanow kotkow i zachodow slonca.

O m34 i fuji marzy sie, bo jest hype i reklama, tak samo, jak marzy sie o Iphonie, a nie o tanszej i lepszej jakosciowo konkurencji. Fani Fuji mieli tak wyprane mozgi reklamą i wszechuwielbieniem tego produktu, ze nawet na poczatku, kiedy autofocus dzialal jak g*wno, powszechne bylo rozwazanie tego aparatu jako np. slubnej alternatywy dla lustrzankowej pelnej klatki.

Tak samo marzy sie o Leice, o macbooku, tak jak niektorzy marza o kablach za 1000 dolarow do ich sprzetu cyfrowego.

Ja rozumiem, ze takie rzeczy wypada pisac na nastolatki.org.pl czy stronach tego typu, jednak po dosc powaznym forum sprzetowym oczekiwalbym chociaz odrobine obiektywnosci i samodzielnego myslenia.

Przepraszam, no ale, zirytowalem sie :3
    Ostatnio edytowane przez hellbike ; 2.01.14 o 20:23

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria

Thumbs up Odp: Nowosci Samsunga NX30 i 16-50mm 2,0-2,8 - Brawo Samsung.

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Może nie do końca... Olympus robi aparaty solidne i dopracowane. Jak bardzo dopracowane to widzę teraz porównując z Fuji. Samsung zaś jak dotąd niczym specjalnym nie zachwycił. Niby aparaty przyzwoite, niby optyka ciekawa ale ciągle im brakuje tego czegoś co sprawia że o NXach się marzy tak jak marzy się o m4/3 czy X-sach od Fuji
    Jak marketing foto Samsunga w Polandii prawie nie istnieje, to i marzycieli brak.
    Nawet teraz nie ma info wśród body o nx30 na ich polskiej stronie. Obiektywy tylko 4 w ogóle. Brak 85mm 1,4 także. Ambitnie i profesjonalnie.
    Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Cena pewnie będzie wyższa niż sugerowane przez sylwiusz'a 4 koła. Z taką ceną kiedyś debiutował NX20... wtedy "tak dobrze" się sprzedawał że Samsung dodawał tablet w prezencie. Jak będzie teraz? zobaczymy. W każdym razie wygląda to to na solidny amatorski korpus, a z tym obiektywem może powalczyć i o ambitniejszego fotoamatora.
    Spójrzmy na to inaczej - odejmijmy wpierw kilka stówek za Lightrooma 5. Poza tym - ile kosztuje odpowiednik Olympusa Mikro4/3 z:
    1/8000, 9 kl/s, wizjer odchylan 2,3MP, Wi-Fi z kontolą ze smarkfona, FullHD 60p, wtyk 3.5mm pod mikrofon, Bo mi się kojarzy tylko e-m1..
    Cytat Zamieszczone przez hellbike Zobacz posta
    No... planowalem wyprzedaz swojego systemu samsunga, ale teraz poczekam na ceny i przemysle swoj wybor :3
    Planowałem rozbudowę Olympusa o om-d e-m5 a teraz po prostu zastanawiam się, co pokaże e-m10, bo zapał mi przeszedł.
    Tanie 45mm 1,8, niedrogie stałki 2,8. I teraz ta wisienka na torcie 16-50mm 2,0-2,8
    Ostatnio edytowane przez Iwo ; 2.01.14 o 20:38
    Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

hellbike - to tak na spokojnie... jest (choćby tu na Forum) kilka osób które zawodowo fotografuje aparatami m4/3. Umiesz podać jakieś nazwisko, jakiś przykład fotografa realizującego się w swym zawodzie (tudzież uprawianej zarobkowo pasji) aparatami Samsunga? Samsung jeszcze chyba długo będzie system tylko dla amatorów fotografii bez ambicji wejścia na rynek fotografów zawodowych czy fotografów artystów.

Iwo - Trafiłeś w samo sedno. Niedawno w wątku o E-M1 pytałem czy jest jakiś aparat który mógłby dorównać mu w funkcjonalności. Dziś przyszła odpowiedź ze strony Samsunga. Wszakże - patrząc tylko na zdjęcia tudzież opis - E-M1 i tak wygra uszczelnieniami i ergonomią a w tych kategoriach Samsung nawet nie próbuje powalczyć.
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Zastanawiam się, czy wszyscy fanboje Samsunga w polskiej sieci to nie jest przypadkiem jedna i ta sama osoba. Wszyscy jacyś tacy nerwowi, z zacięciem trollaryzatorskim...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Oh, Logiko, umierasz w mych dłoniach :>

Nie potrafie tez podac zadnych nazwisk amatorow uzywajacych samsunga, oprocz siebie samego. Stad dosc prosty wniosek, idac twoim tokiem rozumowania, ze samsung nie jest aparatem dla amatorow. Moze nx30 w ogole nie jest aparatem, tylko np. tosterem.

Udzielajac szerszych wyjasnien - "liczba profesjonalistow uzywajacych samsunga" nie znaczy absolutnie nic. Jesli juz cos mialoby nas interesowac, to stosunek profesjonalistow do nie-profesjonalistow uzywajacych samsunga, a o tym niestety ani ja, ani ty nie mozemy niz powiedziec, bo odsetek uzytkownikow tego aparatu jest zbyt maly. Po drugie - zauwaz, ze mowimy o body ktore jeszcze nie wyszlo, oraz obiektywie - ktory rowniez jeszcze nie wyszlo. Zalozenia, ze dopiero co zapowiedziany sprzet juz w tym momencie posiada swoje odzwierciedlenie na rynku jest... chyba sam rozumiesz. Nie mozna raczej oczekiwac, ze liczba profesjonalistow uzywajacych nowego, nie istniejacego jeszcze szkla 2.0-2.8 jest w tym momencie duza.
    Ostatnio edytowane przez hellbike ; 2.01.14 o 21:38