Etam współczucia, x100s to także świetny aparat i jeśli ma być WYŁĄCZNIE jedna ogniskowa to wcale nie jest zły pomysł.
Szczególnie, że są ludzie uczuleni na zmianę obiektywów - z tego powodu w domu znajdzie się zaraz albo XZ-2, albo Stylus 1 dla kobiety![]()
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Pewnie po prostu powinno byc "wspolczucia"![]()
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
A, zapomniałem jeszcze o jednym - E-P5 ma dokładnie tą samą cechę jak E-M5 (i pewnie inne Olki) - podgląd pojawia się ułamek sekundy za późno. Panasonic od razu "zamraża obraz", a tutaj na chwilę wraca wizjer/LiveView i dopiero po pół sekundy lub podobnym czasie pojawia się podgląd. Może za krótko miałem Olympusa, ale mnie to (tak na krótki test) przeszkadzało.
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Foty przezacne - zupełnie jak nie z testu ; ) Ta 17stka zapięta ograniczyła Ci podejście do studentki z 1szej foty : )
Akurat obiektywy były z całego mojego zakresu - te studentki były na 75 robione bodajże.
17stka była jako próba zastąpienia całości mojego zestawu podstawowego (GX7 + 20mm) i o niej jeszcze osobno postaram się kilka zdań naskrobać. Tak na szybko: jest minimalnie większa i szybsza jeśli chodzi o AFchociaż na GX7 już jest lepiej niż było na starszych Panasonicach.
Fajnie się czytało i oglądało test
Dobra robota.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Aż takiej to nie![]()
Dobra, postaram się zaraz uzupełnić moje niedopatrzenie.
EDIT: Z 17stki zrobię osobną galerię żeby nie było takiego "mieszania"![]()
Ostatnio edytowane przez strOOs ; 2.01.14 o 13:58