Strona 72 z 79 PierwszyPierwszy ... 22627071727374 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 711 do 720 z 786

Wątek: Przejście z FF do m43

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Odp: Przejście z FF do m43

Cytat Zamieszczone przez loniu74 Zobacz posta
    Nie no spoko ważę -600 g body + (-800 g) obiektyw + (-300g) grip... kurde nadal zbyt dużo widzę, że sprzedanie aparatu nie rozwiąże sprawy pozostaje Fabryka Formy
    Nie martw się - niedługo wejdą do sprzedaży nowe body anty grawitacyjne
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    Nie martw się - niedługo wejdą do sprzedaży nowe body anty grawitacyjne
    I oczywiście będą miały nowe mocowanie - anty-micro-4/3
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

| OlyJedi Awatar sepi19
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

Guzik prawda Panowie !!! W gratisie będzie dodawana waga aptekarska i suwmiarka połączone WiFi z funkcją automatycznego przesyłania danych na portale społecznosciowe wagi i wymiarów
    Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

No problem jest z Wifi i ze złośliwym oprogramowaniem, wirusy przejmują kontrolę nad migawką i robią Ci zdjęcia w niekomfortowych sytuacjach i wysyłają na Instagram, Fb i takie tam...

Awatar Boa
    Mieszka w
    Luboń/k.Poznania
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Witaj na forum I dziel sie z nami zdjęciami
    BTW: prowadzimy na forum taką małą statystykę - gdybyś mógł się z nami podzielić informacją ile wazysz I ile masz wzrostu? Byłbym dozgonnie wdzięczny

"PODAJ NAM SWÓJ BMI, A POWIEMY CI, CZY ZASŁUGUJESZ NA OLYMPUSA"

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Boa Zobacz posta

"PODAJ NAM SWÓJ BMI, A POWIEMY CI, CZY ZASŁUGUJESZ NA OLYMPUSA"

Raczej: ...A POWIEMY CI, CZY TO WAGA APARATU SPRAWIA, ŻE DOSTAJESZ ZADYSZKI NA SPACERZE!

W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

| OlyJedi Awatar szamaniec
    Mieszka w
    Poręba
    Siła reputacji
    116
    Moja galeria

Uprzejmie proszę o udostępnienie mi możliwości zdobycia tego zioła. Czytam i czytam i strasznie mi się chce tego spróbować

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez szamaniec Zobacz posta
    Uprzejmie proszę o udostępnienie mi możliwości zdobycia tego zioła. Czytam i czytam i strasznie mi się chce tego spróbować
    Na zlotach rozdają gratis.
    The question is, who cares?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Oczywiście, cieszę się że grono użytkowników m4/3 rośnie ale mam wrażenie że w tym przypadku chodzi o naginanie faktów by uzasadnić i zracjonalizować własne plany zakupowe.

Nie no spoko ważę -600 g body + (-800 g) obiektyw + (-300g) grip... kurde nadal zbyt dużo widzę, że sprzedanie aparatu nie rozwiąże sprawy pozostaje Fabryka Formy
    Bo naprawdę sądzisz, że 1 kilogram w te czy we wte zmniejszyłby istotnie Twoje zmęczenie w podróży? jeśli tak to trzeba było kupić XZ-2 albo w ogóle komórką zdjęcia robić. Ale nawet nie popadając w skrajności - po kiego grzyba targałeś 24-70/2,8? nie lepszy byłby jakiś obiektyw w stylu 24-105/4,0, a może nawet jakaś mała lekka stałka?

nawiązując do pierwszego postu:

Witam, no cóż mogę już oficjalnie się przyłączyć do grona tych co przeszli z FF na 4/3. Jestem amatorem, robię foty dla frajdy i czara się przelała tego lata w Grecji. Poszedłem na wycieczkę przez najdłuższy wąwóz w Europie, Samaria i idąc w 47 stopniowym upale przeklinałem d600 z Nikkorem 24-70. Na domiar złego zapomniałem ładowarki więc jeszcze musiałem mieć gripa. Zgadnijcie ile razy wyciągnąłem aparat.... Z Samarii mam może 20 zdjęć.

Sprzedałem wszystko z Nikona i właśnie zamówiłem E-M10 + 12-40 f2.8, do tego lampę FL-600R i mam nadzieję, że pozytywnie to wpłynie na częstotliwość wyciągania aparatu nawet w ekstremalnych sytuacjach.
    możesz mi wyjaśnić dlaczego brak ładowarki zmusza do dźwigania gripa? sama bateria w kieszeni nie wystarczy? tak przy okazji, pewnie się zdziwisz, jak słabą (w porównaniu do lustrzanek) wytrzymałość mają baterie w bezlusterkowcach
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Bo naprawdę sądzisz, że 1 kilogram w te czy we wte zmniejszyłby istotnie Twoje zmęczenie w podróży?
    Ludzie, którzy pasjonują się pieszą turystyką i wydają spore pieniądze na drogi osprzęt tylko po to, by zaoszczędzić być może po kilkadziesiąt gramów na każdym szpargale, z pewnością postradali głowy Tu zaoszczędzisz kilogram na korpusie i szkłach, na statywie też kolejny kilogram, parę gramów na czymś jeszcze i uwierz, że odczujesz zmianę.

jeśli tak to trzeba było kupić XZ-2 albo w ogóle komórką zdjęcia robić.
    Uwielbiam ten argument. "Jeśli TIR jest za duży do odwożenia dzieci do przedszkola, to kup se rower z krzesełkiem, mięczaku!"

Ale nawet nie popadając w skrajności - po kiego grzyba targałeś 24-70/2,8? nie lepszy byłby jakiś obiektyw w stylu 24-105/4,0, a może nawet jakaś mała lekka stałka?
    24-105 i 24-70 akurat za bardzo nie różnią się rozmiarami. A stałka to po co? Bezlusterkowiec z zoomem często jest mniejszy, niż samo body nie jednej lustrzanki, szczególnie FF. Chcesz jeszcze dokładać do niej stałkę, która w turystyce jest daleka od ideału? Co kto lubi... Rozumiem, że jak ktoś już ma kloca, to go będzie nosił, no bo co ma zrobić?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb