www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Cóż![]()
Reporterka reporterką, ja jakiś czas temu fociłem mokre gałęzie we mgle na tle latarni, wiatr był słaby, prawie niewyczuwalny ale już wystarczył, żeby się obraz rozmył - iso1600, czas 1/5, f3,5. Myślę, że przy f2 dałoby się tego uniknąć. Może i sytuacja specyficzna, ale taka też może się zdarzyć
A do marszo-biegów to nawet 1/pińcet za długo ...
---------- Post dodany o 09:10 ---------- Poprzedni post był o 09:08 ----------
Trzeba było zmienić koncepcję ze stabilnych gałęzi na koncepcję gałęzi rozmytych (jeszcze zwiększyć czas naświetlania) i było by tak artystowsko, że nagroda foto miesiąca na bank w kieszeni ...
Jezu, ale znowu szumu narobiliście. Ja tylko zapytałam o jakieś opcje, o jakich nie wiem. UWA nie jest moim priorytetem, bo jakby było, to bym pewnie nie wybrała m4/3. Ten system zadowala mnie w pełni, jedyne, czego mi teraz brakuje, to jasny szeroki kąt, dlatego się nieśmiało rozglądam, ale jeśli nie znajdę nic lepszego, pewnie zdecyduje się na 12 Samyanga.
PS
Czasami zdarza mi się robić "macro" jakiś kwiatków, i też wieje wiatr, że ostrości ustawić nie idzie. W takich sytuacjach po chamsku unieruchamiam kwiatka - za pomocą własnej ręki lub wbijając patyczek i przywiązując doń kwiateczek ...
---------- Post dodany o 09:16 ---------- Poprzedni post był o 09:13 ----------
Fajna logika, nie powiem jaka, bo zostanę posądzony o antyfeminizm ...